2018-06-13

E3 levererar

Heta nyheter från världens största spelmässa

Spelmässan E3 börjar först imorgon men flera stora utgivare har redan tjuvstartat och presenterat vilka spel vi har att vänta från dem. På den här sidan samlar vi trailers från alla heta spelnyheter och på knappen nedan kan du förboka spelen. Vi uppdaterat nyheten löpande när nya spel tillkommer.


The Elder Scrolls VI

Bethesda berättade att en sjätte del av tidernas kanske mest populära fantasyserie är på väg, men vi fick ingen mer information än så.

The Last of Us II

NaughtyDog visade upp gameplay från uppföljaren till en av tidernas bästa spel. Av trailern att döma har vi ännu ett känsloladdat, vackert och gripande äventyr att vänta. Releasedatum okänt.

Super Smash Bros Ultimate

Under E3 visade Nintendo upp vad som ska bli det största Super Smash Bros-spelet någonsin. I Ultimate får vi tillgång till alla karaktärer som någonsin figurerat i serien, och fler. Med 66 karaktärer och upp till åtta spelare samtidigt förväntar vi oss gott om action när det släpps 7 december i år.

Assassin's Creed: Odyssey

Med Odyssey fortsätter Ubisoft sin satsning på öppna världar och tar oss på ett äventyr till Antikens Grekland. I jämförelse med Origin ska vi nu få ännu fler RPG-element, fler sjöbataljer och fler stora strider. Släpps femte oktober till X

Shadow of the Tomb Raider

I den tredje delen av Crystal Dynamics hyllade Tomb Raider-serie tas vi på ett äventyr i sydamerikas djungel. Spelet utspelar sig innan Lara hunnit bli en gravplundare och behandlar mayansk mytologi. Släpps till PC, Xbox One och PS4 14 september.

Tom Clancy's The Division 2

I svenska Massive Entertainments andra del i The Division-serien förflyttas striden till Washingtons gator. Resterna av den forna regeringen för ett inbördeskrig mot invånarna och det är The Division som ska stoppa dem. Släpps till PC, Xbox One och PS4 15 mars 2019.

Metro Exodus

I Exodus är det dags att lämna den relativa tryggheten i Moskvas tunnelbanor bakom sig och bege sig mot östra Ryssland i jakt på en bättre tillvaro. Vi utlovas ett stort äventyr ovan jord och gott om mutanter. Släpps till PC, Xbox One och PS4 22 februari 2019.

Cyberpunk 2077

Skaparna av The Witcher 3, CD Projekt RED, visade upp en ny trailer på kommande Cyberpunk 2077. Cyberpunk 2077 är ett RPG i en öppen värld baserad på Mike Pondsmiths rollspel Cyberpunk. Spelet släpps till PC, Xbox One och PlayStation 4. Vi har ännu inget releasedatum.

Anthem

Inför E3 visades en ny trailer från Anthem upp. I BioWares nya rollspel välkomnas vi till en helt ny värld fylld av exotiska och helvetiska monster. Männskligheten är hårt ansatt och överlever med nöd och näppe tack vare avancerade dräkter anpassade för den extrema miljön. Anthem släpps till PC, Xbox One och PlayStation 4 22 februari 2019.


The Elder Scrolls VI

Bethesda har nu utannonserat att en sjätte del i fantasyserien The Elder Scrolls är att vänta. Vi vet ännu inte i vilken region det nya spelet kommer utspela sig eller när spelet ska släppas, men vi ser fram emot spelet oavsett.

Fallout 76

Bethesda visade även upp mer information om redan utannonserade Fallout 76. Det nya spelet är ett RPG i en öppen och uppkopplad värld, där man själv eller tillsammans med andra bygger sig ett hem i ett sönderbombat West Virginia. Fallout 76 släpps till PC, Xbox One och Playstation 4 14 november 2018.

Battlefield V

Vi har nu fått en rykande färsk trailer som visar upp de norska slagfälten i Frostbite-motorn. Battlefield V släpps till PC, Xbox One och Playstation 4 den 19 oktober 2018.

Gears of War 5

Nya Gears 5 ska erbjuda ett enormt co-op-äventyr som tar oss till nya delar av den krigshärjade världen, i jakt på en förklaring till hur Locust-invasionen startade. Gears of War 5 släpps som en exklusiv titel för Xbox One under 2019.

Mer om E3.

E3, Electronics Entertainment Expo, är världens största spelmässa och är mässan där de allra flesta stora utgivarna offentliggör sina spel på. På årets mässa deltar bland annat Bandai Namco Entertainment, Bethesda, Activision, CD Projekt Red, Capcom, Epic Games, Gearbox Publishing, Konami, Nintendo, Sega, PlayStation, Square Enix och Ubisoft. Även andra utgivare, däribland EA Games och Microsoft, håller egna mässor i anslutning till mässan. E3 2018 pågår mellan 12 och 14 juni i Los Angeles Convention Center. Läs mer om E3 här.