Taurus på Game On LAN

Läger och e-sportutbildning med Heaton och Potti

Den här veckan pågår ett lite annorlunda sommarläger i Strängnäs: Game On LAN.

På Game On LAN välkomnas 40 gamers födda mellan 1999 och 2006 till att delta i LAN, aktiviteter och e-sportutbildning med Area Academy - allt för att bli bättre på spelet Count Strike: Global Offensive.

Vi har lånat ut tolv Taurus-datorer och en VR-station till Game On LAN för att ge de som inte har möjlighet att ta med egna datorer en chans att vara med på lägret, och för att ge alla deltagare en chans att testa virtuell verklighet.

E-sportutbildningen med Area Academy består av föreläsningar med gamingprofilerna Emil ”Heaton” Christensen och Tommy ”Potti” Ingmarsson, vilka båda gjorde sig kända världen över när de under flera år totaldominerade Counter Strike-scenen med deras lag Ninjas in Pyjamas.

Under föreläsningarna får deltagarna veta mer om vad som krävs för att bli framgångsrik inom e-sport. Föreläsningen tar upp vikten av lagarbete, coaching, kommunikation och spelteknik, men även hur viktigt det är att leva hälsosamt för att kunna prestera på topp.

Game On LAN är ett återkommande evenemang och vill du veta mer om deras verksamhet kan du besöka deras officiella hemsida på knappen nedan.