IFA 2018 - ASUS ROG

Unikt chassi, spelmobil och nya gaminglaptops att vänta

Under IFA 2018 visade ASUS Republic of Gamers upp en lång rad spännande produkter, där det unika chassit till den nya stationära gamingdatorn Huracan G21 var den mest uppseendeväckande nykomlingen.

Det unika med Huracan G21 är att chassisidan är vikbar, så att du själv kan kontrollera när du vill ha en så tyst dator som möjligt och när du vill ha så mycket luftflöde som möjligt. Chassisidan viks upp och fästs magnetiskt, vilket lämnar en enorm luftspalt för grafikkortet. Utöver den praktiska funktionen är det även en estetiskt tilltalande lösning, där de använt ett skelettliknande inre och RGB som förvandlar chassit till något på riktigt speciellt.

På laptopsidan introducerades både nya modeller och uppdateringar av det nuvarande och redan oerhört kompetenta utbudet.

Den största nyheten för vår del är att Scar II nu släpps med större skärm, 17.3”. 15,6”-versionen är redan en oerhört uppskattad modell då den kombinerar hög kvalitét, enorm prestanda och ett unikt utseende - det enda som saknades var en större modell för de som föredrar ännu större skärmar.

På knappen nedan kan du läsa mer om Scar II 15.6"

Kapprustningen som pågått sedan NVIDIA introducerade Max Q-design för laptops fortsatte under IFA 2018, där Republic of Gamers i år visade upp världens just nu tunnaste gaminglaptop i Zephyrus S.

På knappen nedan kan du läsa mer om nuvarande Zephyrus:

En annan trevlig nyhet är att Republic of Gamers nu satsar mer på serien TUF Gaming, vilket är en modellserie för mellansegmentet som nu kommer placera sig mer naturligt mellan ASUS Gaming och den mer påkostade ROG Strix-serien. Den första modellen vi har att vänta erbjuder mycket av prestandan och funktionaliteten hos de dyrare serierna, så som metall-chassi och de senaste NVIDIA-korten, men som når en lägre prispunkt tack vara färre extrafunktioner, så som Aura Sync RGB.

Republic of Gamers visade även upp ROG Phone, vilken vi kikat på förr. Konceptet har nu mognat ännu mer och vi fick testa på att spela med konsol-liknande kontroller samtidigt som vi strömmade vår spelsession till en större skärm, helt trådlöst. Är du ute efter ett mer förfinat och naturligt mobilt spelande känns ROG Phone som ett koncept du definitivt bör kika närmre på.

Du kan se alla våra videos från IFA 2018 på knappen nedan: