2018-10-19

Coffee Lake Refresh

Intel lanserar nya processorer

Idag lanserar Intel sin nionde generation Core-processorer. Först ut är Core i5 9600K med sex kärnor, Core i7 9700K med åtta kärnor och Core i9 9900K med åtta kärnor och 16 trådar.

De stora nyheterna med den nionde generationen, som är baserad på samma tillverkningsprocess som den åttonde, är att vi Core i7-modellen numer har åtta kärnor men inte hyperthreading och att vi även får en fullfjädrad Core i9 på konsumentplattformen.

Core i9-modellen har åtta oerhört starka kärnor, med tekniken Hyper Threading därtill. Den har redan fått utmärkelsen Utmärkt av Sweclockers.com, vilka fastslår att den har klassledande enkeltrådig prestanda för oerhörd prestanda i spel.

Gemensamt för alla de nya modellerna är att de har fastlödd IHS, för bättre värmeavledning, och att de är gjorda för det nya chipsetet Z390. De går att använda på samma chipset som den åttonde generationen, däribland Z370, men det krävs då en uppdatering av BIOS.

Du kan läsa mer om respektive modell på knapparna nedan.


Vi räknar med begränsad tillgång veckorna efter lansering och rekommenderar att lägga en beställning för att hamna i kö för kommande leveranser - det dröjer innan vi får god tillgång för lagerhållning.