Min Stora Dag

Taurus på viktiga e-sportläger

För andra året i rad anordnar Min Stora Dag e-sportläger för ungdomar och Inet hjälper precis som förra året till genom att låna ut Taurusdatorer till deltagarna. Under två helger, 16-18 november och 23-25 november, kommer 36 spelintresserade ungdomar träffas i Stockholm för att ta del av sitt gemensamma intresse och för att skapa nya fina minnen tillsammans. Med lägren hoppas Min Stora Dag ge ett välkommet och glädjefyllt avbrott i en annars tuff vardag.

- Förra året var vårt e-sportläger så populärt att vi bara var tvungna att göra det i år igen och denna gång till och med göra två stycken. Vi märker att intresset är stort för e-sport bland våra barn och tycker det är fantastiskt att vi kan variera våra läger med allt från friluftsläger, ridläger till e-sportläger, säger Josephine Hildor, projektkoordinator på Min Stora Dag.

Under lägren kommer deltagarna spela och coachas i det populära e-sportspelet Overwatch, men även testa på VR, virtuell verklighet. VR-stationen förses även den av Inet, utöver de 26 Taurusdatorer som finns på plats.

- Det är verkligen härligt att vi även i år har möjlighet att samarbeta med Inet och låna bra gamingdatorer och VR till våra ungdomar. Det höjer upplevelsen på flera sätt, säger Josephine.

Förutom att utveckla sin skicklighet i spel och testa på nya tekniker handlar lägren även om att träffa nya vänner både i och utanför spelens värld. Därtill får deltagarna också lära sig mer om den alltjämt växande e-sportsvärlden, bland annat genom ett studiebesök hos Inferno Online, världens största gamingcenter.

Mer om Min Stora Dag.

Stiftelsen Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar viktiga pauser för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Varje år får nära 5000 barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag. Min Stora Dag gör skillnad för barn som kämpar.

Läs mer om Min Stora Dags arbete på knappen nedan.