Corsair på #CES2019

Se vårt livereportage från mässan

Under vårt besök hos Corsair på CES-mässan i Las Vegas passade vi på att livesända och ta med er på samma rundtur vi själva fick. Under årets mässa visade Corsair upp flera nya spännande tekniker och produkter, där en revolutionerande LED-teknik, ny trådlös överföringsteknik och extremt kraftfulla minidatorer var heta diskussionsämnen. Nedan hittar du de mest intressanta produkterna och kompletterande information i kronologisk ordning.

Möss

På tillbehörsfronten lanserade Corsair tre nya möss, där den nya modellen Ironclaw RGB är ett enormt, i dubbel bemärkelse, välkommet tillskott.

Ironclaw RGB är en ergonomiskt utformad och trådbunden gamingmus som anpassats för dig med större händer. Den är skulpterad specifikt för dig som använder vad som kallas palm grip, vilket innebär att man lutar hela handen på musen när man använder den. I kontrast till de vanligtvis nätta mössen vi hittar i gamingsegmentet är detta en mus som bör passa en ofta förbisedd grupp av den nordiska målgruppen som handen i handsken, eller som handen på gamingmusen. Ironclaw RGB väger 105 gram, har sju programmerbara knappar och en högpresterande spelsensor med 18 000 DPI.

En annan spännande ny gamingmus är Harpoon RGB Wireless, vilken är en nätt och prispressad trådlös gamingmus med 60 timmars batteritid och 0.5ms svarstid. Det mest intressanta med denna är att den använder nya Slipstream Wireless, en trådlös teknik som aktivt letar efter bästa möjliga frekvensen inom bandet det använder och som tillåter flera enheter att användas till en enda sändare. Därtill ska den även ge bättre stabilitet och längre räckvidd. Sedan känns den även bra i handen, tror Daniel.

Avslutningsvis lanserades även nya M65 RGB Elite, ett vidarearbete av den populära M65 PRO RGB. Vid första anblick är skillnaderna mellan de två svåra att se, men nya Elite RGB har blivit lättare, fått en ny sensor och har fått knapparna finjusterade. En given uppgradering för dig som redan tycker om M65 PRO RGB.

Chassi

Bland chassinyheterna hittade vi inga helt nya releaser, utan två uppdaterade chassin. Först ut var nya Carbide SPEC-DELTA RGB, vilken precis som övriga SPEC-serien är ett prisvärt chassi med fokus på utseende. Nytt här är att de inkluderade RGB-fläktarna inte är bundna till Corsairs egna ekosystem iCUE, utan har vanliga 4-pin 12v-kontakter du kan koppla direkt in i moderkortet och styra med bland annat ASUS Aura Sync och MSI Mystic Light.

Det andra uppdaterade chassit var Carbide 275Q. Detta är ett ljudisolerat chassi baserat på den populära modellen 275R. Här har glassidan bytts ut mot en ljudisolerad plåtpanel och den öppna toppen har täppts till med en solid och ljudisolerad panel. Därtill har även RGB-fläktarna bytts ut mot två mer tystgående PWM-fläktar, vilka sitter förinstallerade i den nya PWM-hubben som har plats för sex stycken PWM-fläktar.

Vattenkylning

I slutet av förra året lanserade Corsair sin nya Platinum-serie för AiO-kylare, men det stoppade dem inte från att komma med ännu flera nyheter under CES. Vi fick kika på nya H100i RGB Platinum SE, en vit version för dig som vill kunna bygga ett helvitt system. Utöver färgen är det endast fläktarna som skiljer mot den vanliga svarta varianten, där de nya vita LL-fläktarna har högre RPM, nu 2200. De vita LL-fläktarna kommer även säljas separat.

För att göra det möjligt att följa färgtemat ytterligare lanserades även vita förlängningskablar både för nätaggregat och IO-paneler. Kablarna till nätaggregatet är individuellt klädda och har förinstallerade kabelkammar som hjälper till att hålla systemet presentabelt.

Internminnen och Capellix-dioder

Corsair visade bara upp en ny modellserie: Dominator Platinum RGB. Som väntat rör det sig om handplockade och högpresterande minnesmoduler för entusiaster. Men mer oväntat var den nya tekniken som används för RGB-belysningen.

Corsair har utvecklat och implementerat en helt ny typ av LED-dioder, Capellix-dioder, som kan integreras direkt på kretskort. De nya dioderna är blott 0.2 mm3 stora, i jämförelse med vanliga dioder som är 2.8 mm3. Trots dess minimala fotavtryck kan den nya dioden lysa upp till 60% starkare, samtidigt som den drar upp till 40% mindre ström. Detta gör det möjligt att båda implementera belysning på oerhört små ytor, men även att spara in batteritid på trådlösa tillbehör som utrustas med RGB-belysning.

Dominator Planitum RGB är den första produkten som använder dessa nya dioder och vi ser fram emot att få se vad mer den nya tekniken kan möjliggöra.

Nätaggregat

Corsair visade även upp nya SF750 Platinum, ett SFX-nätaggregat med 80+ Platinum-certifikat. Utöver förbättrad energieffektivitet och stabilitet har nätaggregatet även fått semi-passiv kylning. Den 92 mm stora RPM-fläkten går igång först när arbetsbelastningen eller temperaturen ökar, vilket gör nätaggregatet helt ljudlöst vid låga laster. Kablarna till det nya nätaggregatet har även klätts individuellt. Detta ger bättre böjbarhet, vilket hjälper vid kabeldragning för kompakta byggen där marginalerna är små.

Övriga tillbehör

Under mässan lanserade Corsair även en egen riser-kabel tänkt att användas med chassin utrustade med fästen för vertikal montering av grafikkort. Unikt för deras variant är att den är uppdelad i fem individuella kablar, vilket ger ett helt annat utseende än den stora breda kabeln vi ser på andra riser-kablar. Kabeln är 30 cm lång.

Utöver de tidigare nämnda vita förlängningskablarna visade Corsair även upp andra varianter i flera olika färger och ersättningskablar i olika färger. De visade även upp färggranna och tygklädda SATA-kablar.

Corsair One och One Pro

Under tidigare mässor har Corsair dragit blickarna till sig med deras kompakta gamingdatorer, vilka trots en volym på blott tolv liter lyckas husera högpresterande och vattenkylda komponenter. Även i år slår Corsair på den stora trumman och lanserar två nya modeller av Corsair One och den helt nya workstation-modellen Corsair One Pro.

De två nya One-modellerna heter i140 och i160. One i140 är utrustad med Core i7 9700K och RTX 2080, medan storebrodern One i160 använder konsumentklassens båda toppmodeller Core i9 9900K och RTX 2080 Ti. Både modellernas processorer och grafikkort är vattenkylda.

Även om de två andra modellerna är oerhört imponerade på eget bevåg är det dock nya One Pro i180 som stjäl rampljuset. Corsair har lyckats klämma in en vattenkyld workstation i ett tolv liter stort chassi, vilket rent ut sagt är helt galet.

One Pro i180 har en tolvkärnig Intel Core i9 9920X som sitter på ett X299-moderkort i ITX-formfaktorn. Därtill har den 32 GB DDR4 i quad-channel, 960 GB NVMe och ett fullfjädrat och vattenkylt RTX 2080 Ti. En helt sanslöst kraftfull minidator med andra ord.

Tillgången på de nya modellerna kommer begränsas av tillgången på RTX-kort och One i140 och One i160 väntas nå Sverige först i februari. Tillgången på One Pro i180 kommer vara än mer begränsad och vi har ännu inte fått bekräftat att den kommer till Sverige.

Elgato

Avslutningsvis kikade vi även på nyheter från streamingexperterna tillika tillbehörstillverkarna Elgato. De har köpts upp av Corsair, vilket vi hoppas kommer leda till spännande nya produkter som kombinerar de två företagens olika kompetenser.

Bland nyheterna vi fick se nu under CES 2019 hittar vi nya LED-baserade lampor som ger behagligt och justerbart indirekt ljus tänkt för streaming. Key Light som de heter är trådlösa studiolampor som kopplas upp via Wi-Fi och som kan styras via mobil, dator eller en Elgato Streamdeck.

De visade även upp en ny app som tillåter streaming från iOS-enheter samt en ny dockningsstation med Thunderbolt 3. Därtill har Elgato även släppt deras utvecklingsverktyg publikt, vilket tillåter tredjepartsaktörer och privatpersoner att skapa nya användningsområden för den mångsida kontrollen Elgato Stream Deck.

Många av nyheterna från mässan finns redan nu att köpa hos oss. Vi har samlat alla nya produkter på knappen nedan.

Vill du upptäcka fler spännande nyheter från CES 2019 välkomnar vi dig att följa oss på sociala meder och att följa taggen #CES2019 här nedan, där samlar vi alla nyheter som rör mässan.