be quiet! på #CES2019

Vit Dark Base 700 och smal Dark Rock visas upp

Under vårt besök hos den tyska komponenttillverkaren be quiet! fick vi kika på en begränsad utgåva av ett populärt chassi och en smalare kylare. Sedan försökte vi även lyssna efter nya fläktar, men de var svåra att höra.

Dark Base 700 White Edition

Den första och största nyheten är att Dark Base 700, ironiskt nog, kommer i en vit version. Det rör sig om en begränsad upplaga, endast 3 000 chassin kommer tillverkas, och vi siktar givetvis på att ta in den i sortimentet.

Skillnaderna mot vanliga Dark Base 700 är endast estetiska. Alla paneler och både plåt- och plastdetaljer, förutom fläktintagen på sidorna, har färgats vita. För att passa den mer livliga designen har också den mörkt tonade glaspanelen bytts ut mot klarglas. Varje enhet får dessutom ett litet plakat som visar det exakta tillverkningsnumret.

Dark Base 700 White Edition lanseras redan det här kvartalet och om vi får möjlighet kommer vi lägga upp den på Inet.se så snart vi kan, så håll utkik.

Dark Rock Slim

En annan väldigt välkommen nyhet som visades upp under CES var Dark Rock Slim. Dark Rock är den senaste luftkylarserien från be quiet! och har blivit vida uppskattad för dess kombination av högklassig prestanda och oerhört läckra yttre. Nya Dark Rock Slim är precis som det låter en smalare variant av storasyskonen Dark Rock 4 och Dark Rock 4 Pro, vilka är stora pjäser i det övre prissegmentet. Med den nya modellen når de en lägre prispunkt och ger fullständigt stöd för höga RAM-minnen.

Vi har ännu inga bekräftade priser på Dark Rock Slim, men release kommer vara någon gång under årets andra kvartal.

Shadow Wings 2

be quiet! är både kända för och bra på att leverera tystgående fläktar och nu är det dags för deras allra tystaste fläktserie att uppdateras. Shadow Wings-serien är till skillnad mot Silent Wings, en annan tystgående serie, utvecklat för ett enda syfte: att flytta luft så tyst som möjligt. Till skillnad mot Silent Wings har de ett lågt statiskt tryck och lämpar sig därför främst för att flytta luft vid in- och uttag, och inte för att sitta vid radiatorer.

Den nya modellen har förbättrade blad som klarar av 900rpm vid endast 14.9 dB (140 mm) eller 1 100 rpm vid 15.9 dB (120 mm). Shadow Wings 2 kommer finnas tillgänglig i 140 mm och 120 mm, både med PWM och 3-pin. Den lanseras i färgerna svart och vit, där den vita varianten görs av vit plast istället för att målas. Shadow Wings 2 lanseras nu i januari.

Pure Wings 2 high-speed

Där Shadow Wings 2 fokuseras mot lågt tryck gör Pure Wings 2 high-speed det motsatta. Pure Wings passar utmärkt till radiatorer tack vare högre lufttryck och RPM, och är ett billigare alternativ till flaggskeppet Silent Wings 3.

Som namnet antyder har maxhastigheten höjts med Pure Wings 2 high-speed. 120 mm-varianten går upp till 2 000 rpm, upp från 1 500 rpm, och 140 mm-varianten upp till 1 600 RPM, upp från 1 000 rpm. Båda modellerna kommer finnas med eller utan PWM-styrning och lanseras nu i januari.

Vill du se fler nyheter från CES 2019 välkomnar vi dig att följa oss på sociala medier, där vi både visar livereportage och ger dig bilder på hur det ser ut bakom kulisserna. Vi samlar alla våra nyheter från mässan på taggen #CES2019, vilken du hittar nedan.