2019-01-10

Acer på #CES2019

Världens tunnaste och lättaste laptop, igen

Förutom ett missförstånd vid vår liveinspelning, om ni sett våra sociala medier, hade vi ett trevligt besök hos Acer. På årets mässa var det laptops i fokus hos Acer och med nya Swift 7 har de återigen satt en ny standard för vad en ultraportabel laptop kan vara.

Swift 7

Swift 7 är en 14” stor laptop som är ofattbara 9,95 mm tjock och väger 890 gram. När man först plockar upp den frågar men sig om det verkligen sitter några komponenter i, men det gör det definitivt.

Med en Intel Core i7, upp till 512 GB PCIe och upp till 16 GB LPDDR3 har den gott om kraft för portabelt arbete. Och med dubbla USB-C med Thunderbolt 3 finns goda möjligheter att expandera anslutningarna. Batteritiden är enligt Acer upp till tio timmar, vilket får anses imponerande med tanke på yttermåtten. Laptopen är dessutom helt fläktlös.

I jämförelse med föregående Swift 7 får vi nu än en mer slimmad och modern design med hela 92% body-to-screen ratio, vilket innebär att IPS-skärmen med Full HD upplösning tar upp 92% av fotavtrycket. Att kunna använda så här extremt tunna ramar har bland annat möjliggjorts av att flytta ned kameran till tangentbordet, där den skjuts upp när den behövs på samma sätt vi tidigare sett hos Huawei Matebook X Pro.

Nya Swift 7 väntas på lager till våren och vi har inga svenska prisuppgifter än.

Predator Triton 900

Acer har även valt att uppdatera flaggskeppet Predator Triton 900, vilket är en hybridlaptop med vändbar skärm och extrem gamingprestanda.

Årets modell är utrustad med en 17” stor IPS-panel med 4K-upplösning, touch och G-Sync. Även prestandan har förbättrats genom NVMe-lagring i RAID 0, 32GB DDR4, en Intel Core i7 från åttonde generationen och ett fullfjädrat RTX 2080.

Huruvida Triton 900 hittar sin väg till vårt sortiment, och vad den då skulle kosta, är ännu ovisst. Men är du intresserad av denna best till gaminglaptop är du välkommen att maila in till oss på info@inet.se med ditt önskemål.

Predator Triton 500

En mer normal gaminglaptop som också fått en uppgradering är Predator Triton 500. Likt sin föregångare rör det sig om en mer slimmad gaminglaptop, men årets upplaga har fått en Intel Core i7 ur den åttonde generationen och ett RTX 2080 Max-Q design.

Vill du se fler nyheter från CES 2019 välkomnar vi dig att följa oss på sociala medier, där vi både visar livereportage och ger dig bilder på hur det ser ut bakom kulisserna. Vi samlar alla våra nyheter från mässan på taggen #CES2019, vilken du hittar nedan.