Phanteks på #CES2019

Eclipse P600S och MetallicGear äntrar scenen

Under CES 2019 mötte vi upp Boon, Phanteks chefsutvecklare, och gick igenom årets första nyheter. Vi livesände hela vårt besök på Facebook, men dessvärre var uppkopplingen bristfällig och kvalitén på videon blev därefter. Därför har vi valt att använda Phanteks egna pressbilder istället.

Eclipse P600s

Eclipse P600s är byggt på samma bas som Evolv X, men här ligger fokus på tyst drift och en mer subtil design. Därför har bland annat all RGB tagits bort och den högra dörren är av stål istället för glas. Alla de inre funktionerna förutom dörrarna för kabeldragingen är dock kvar. Med andra ord är även detta ett oerhört smart designat ATX-chassi med stöd för att bland annat installera dubbla system och att montera grafikkort vertikalt.

Det P600s gör annorlunda är att det kombinerar tystgående drift och högt luftflöde genom att använda det nya materialet Phanteks High Airflow Fabric bakom de solida och ljuddämpade panelerna i fronten och i toppen. Panelerna är lätta att lossa på och frontpanelen går dessutom att luta framåt utan att plocka bort helt.

På så sätt kan du snabbt förvandla din ljuddämpade dator till ett prestandachassi när du går från att hänga på Youtube till att sätta igång ditt mest tungdrivna spel. Materialet skall enligt Phanteks släppa igenom långt mer luft än det stålnät som vanligtvis används för samma syfte och effekten av att endast luta fram frontpanelen utan att ta av den helt ska ge ett dramatiskt lyft i luftflöde.

P600S släpps redan nu i januari, i tre färger och med eller utan glassida.

Enthoo Luxe2

Phanteks visade även upp en prototyp av Luxe2, ett löjeväckande funktionsrikt chassi med läcker RGB och plats för de mest extrema systemen. Det kommer finnas plats för dubbla 480mm-radidatorer samtidigt som du använder dubbla 360mm-radidatorer, alternativt dubbla moderkort samtidigt. Håller du dig till ett moderkort kan du dessutom installera två nätaggregat samtidigt, så att du kan använda redundansfunktionen Phanteks Revolt Pro erbjuder.

Glacier G2080

Med nya RTX-korten på plats var det självklart även dags för nya vattenblock från Phanteks. G2080 finns både till ASUS ROG Strix RTX 2080/2080 Ti och till Gigabyte Aorus RTX 2080/2080 Ti Extreme. De nya blocken kommer i svart och krom, båda utrustade med digital RGB.

MetallicGear

Phanteks lanserade under Computex-mässan förra året sitt nya prispressade märke MetallicGear. Arbetet med det nya märket var då i ett tidigt stadie, men nu har vi äntligen färdigutvecklade produkter som snart är redo för marknaden.

Först ut är NEO-serien, vilken innehåller kompakta ATX-chassin i tre olika versioner. Vi fick kika på NEO Silent, som har en solid frontpanel och ljuddämpning, NEO Air, med en mesh-front och RGB-fläktar, samt NEO-G som är utrustad med en glaspanel och dubbla DRGB-fläktar i fronten.

De tre nya modellerna kommer finnas med eller utan glaspanel på sidan och väntas lanseras i mars.

Vill du se fler nyheter från CES 2019 välkomnar vi dig att följa oss på sociala medier, där vi både visar livereportage och ger dig bilder på hur det ser ut bakom kulisserna. Vi samlar alla våra nyheter från mässan på taggen #CES2019, vilken du hittar nedan.