Vi stödjer ÖIS E-sports

Klassisk klubb klättrar mot toppen

Inet har länge jobbat med att stödja olika föreningar inom e-sport. Dels för att vi är intresserade och dels för att vi faktiskt vill vara med och hjälpa fenomenet att växa sig minst lika stort som traditionella sporter. Därför har vi nu valt att ingå i ett samarbete med den anrika sportföreningen Örgryte IS. Förmodligen främst känt för sitt fotbollslag som för närvarande hushåller i den näst högsta ligan Superettan.

Lag satsar på tävlingar i spel

Nu kanske ni undrar hur ett fotbollslag relaterar till just e-sport? Jo det är faktiskt så att flera lag inom olika sporter också har sett potentialen i den här relativt nya formen av tävlingar. Flera av dem har i och med det också startat upp egna lag för att upp kampen med redan etablerade aktörer. Tyska fotbollslaget Schalke 04 har exempelvis ett lag i League of Legends medan Paris-klubben PSG, Zlatans tidigare hemvist, gett sig in i Rocket League.

Örgryte är också en av dessa klubbar. Sedan februari 2018 har man drivit ett lag i fotbollsspelet FIFA, där man går under namnet Örgryte IS E-sports. Nu i vinter tänker man ge sig in i Svensk Elitfotbolls officiella liga: E-svenskan, och det är bland annat därför man nu sett sig om efter en gedigen sponsor. Det hela passade oss som handen i handsken och vi kunde inte annat än att säga ja.

Örgrytes tankar

Örgryte själva kommenterar det hela så här:

- Redan när vi drog igång e-sporten var Inet ett önskemål när det gällde partners. Lokalt förankrat och med en tydligare koppling till gaming än till fotboll. Vi får ett samarbete med en aktör som verkligen kan teknik och gaming. Inet och ÖIS är två starka varumärken som båda kommer att dra nytta av att synas tillsammans med varandra. Det kommer hjälpa oss att nå framgång i E-svenskan. Att Inet väljer att kliva in som partner ser jag som ett kvitto på att e-sportsatsningen är rätt och blir att räkna med framöver.

ÖIS tackar oss på Inet för vårt stöd och ser fram emot samarbetet, och vi kan väl bara svara genom att säga tack detsamma!