2019-02-07

Världens första 7nm GPU

AMDs Radeon VII tar oss in i framtiden

AMD har under de senaste åren varit en kraft att räkna med, vare sig det handlar om grafikkort eller processorer. Nu tar man sikte mot ännu högre höjder med sitt nya kort. Radeon VII är en riktig best till gpu med så mycket minne och bandbredd att det kommer klara av även de svåraste uppgifterna. Är det spelande eller skapande i höga upplösningar du är ute efter så kommer AMDs nya grafikkort Radeon VII att stå dig bi.

Extremt mycket minne

Kortet har ett HBM2-minne på 16GB och en minnesbandbredd på 1TB/s, vilket ger dig en rent extrem prestanda som kan tackla även de mest krävande spelen. Särskilt i höga upplösningar når det här kortet sin fulla potential, då det stora minnet har utrymme nog för de allra största texturerna. Lägg till stöd för AMDs egna Radeon FreeSync™ eller Radeon FreeSync™ 2 HDR som eliminerar stutters och tearing under spelande så har man ett riktigt trevligt paket.

7nm - Mer kraft på mindre yta

Radeon VII är byggt på AMDs andra generation av Vega-arkitekturen på 7nm. Det är första gången ett konsumentgrafikkort använder sig av detta, vilket innebär att man får in en hel del mer prestanda på mindre utrymme. Sett till effekten så leder det till en ren ökning på 25% jämfört med tidigare RX Vega 64, som dessutom var omkring 150 mm2 större än Radeon VIIs 331 mm2. Här får man plats med 180% mer prestanda på samma yta som tidigare, dubbelt så mycket minne och 2,1 gånger så mycket minnesbandbredd. Vi har med andra ord att göra med en enorm uppgradering jämfört med AMDs tidigare flaggskepp, i både prestanda och produktivitet.

Använd dig dessutom av AMDs mjukvara Radeon™ Software Adrenalin 2019 Edition för att enkelt kunna dela dina upplevelser, streama eller tweaka dina inställningar. Allt är upplagt för AMD att ge sig in i leken i grafikkortens högre skikt, och vi tycker det är kul att man verkligen satsar på att leverera kort till entusiaster.

Framförallt för content creators kommer Radeon VII att vara ett riktigt monster. Det är här som det gigantiska minnet verkligen får sträcka på benen på områden som rendering och 3D-modellering. Så gillar du att skapa material och även spela spel på de högsta inställningarna med de största texturerna så är det här ett kort du bör ta med i beräkningarna.

Om du är sugen på att läsa mer om Radeon VII så trycker du på knappen här nedanför.