2019-10-04

Mega Drive Mini släpps idag

Sega hänger på trenden

En gång för länge sedan, det fagra 80-talet närmare bestämt, var det Nintendo som ägde spelindustrin. Men en kung kommer alltid att få kämpa för att behålla sin krona. Så var fallet när Sega utmanade Super Mario med sin ilsnabbe igelkott och tillhörande konsol. Genesis does what Nintendon’t är en slogan som har en självklar plats i spelhistorien, och frågan är om det inte var den som gav uppstickaren luft under vingarna.

Sega var det coolare alternativet till Nintendos barnvänlighet, och de visste precis hur de skulle utnyttja detta.
Med spel som Mortal Kombat, Streets of Rage och just Sonic skapade de sig en tydlig image med stark kontrast till konkurrensen. Personligen är det just konsolens ljudbild som får nostalgin att flöda. Super Nintendo i alla ära, men det är något visst med den bitiga musiken som Mega Drive ger ifrån sig.

40 klassiska spel i ett paket

Varför är det aktuellt att blicka tillbaka mot bättre tider just idag då? Jo, Sega har nämligen bestämt sig för att ge sig i kast med den rådande trenden med mini-versioner av klassiska konsoler. Det är inget halvhjärtat försök de gör heller. Förutom två kontroller och själva maskinen får du hela 40 olika spel installerade i lådan, långt fler än vad vi har sett hos konkurrenterna.

Vid avslöjandet visades till att börja med de 10 första titlarna du kan ta del av idag. Självklarheter som Sonic the Hedgehog och Gunstar Heroes samsas med mer unika alster som ToeJam & Earl. Med 40 platser att fylla är chanserna goda att just dina favoriter har fått plats, till skillnad från andra minikonsoler som hade mer begränsade utbud.

Sega levererade ordentligt när det begav sig. Nu återstår det bara att se om de klarar av att upprepa den här framgången. Är du sugen på att ta del av spelhistoria, eller om du känner för en skopa nostalgi så kan du köpa Sega Mega Drive Mini här hos oss redan nu.