Skärmnyheter från Acer

Vi tittar på tillverkarens nya monitorer

Acer Nitro VG271P och VG272P -
Kraftfulla gamingskärmar med 144 Hz

Först ut har vi en duo rena gamingskärmar. För Nitro VG271P och VG272P är det 144 Hz och Full-HD som gäller, vilket i kombination med IPS-paneler ger en smidig bildupplevelse som passar bra för spelande.

Det som skiljer de båda modellerna åt är främst den ergonomiska utformningen. VG271P har en stabil fot i svart och rött, medan VG272P är mer anpassningsbar i höjdled i kan vinklas med pivot-funktionen. Båda skärmarna har annars stöd för HDR 400 vilket ger ljussättningen en helt ny dimension av verklighet och styrka. Riktiga kraftpaket för spelande i 1080p med andra ord.

Acer Nitro EI491CR - Ultrabred skärm på 49 tum

Om du verkligen vill bli omsvept av upplevelsen är det här skärmen du ska sikta på. Den välvda designen med böjning på 1800R i 21:9-format tillsammans upplösningen 3840x1080 gör att Nitro EI491CR fångar hela din uppmärksamhet. Skärmen är speciellt framtagen för kräsna spelare och har en uppdateringsfrekvens på 144 Hz tillsammans med Freesync 2. Dessa gör att spelet flyter på smidigt utan några hack eller tearing. När det kommer till färgåtergivningen har skärmen 90% DCI-P3, vilket ger mer naturtrogna färger. Detta i kombination med den mer naturliga ljussättningen som HDR 400 möjliggör leder till en väldigt trevlig bild.

Acer EB321HQUC - Högupplöst IPS-skärm

Den här 32"-skärmen passar bra till det mesta. Du får en stor skärm med upplösning på 1440p till ett bra pris, som också kan hängas på en vägg eller monitorarm via VESA-fästet på baksidan. Ett bra val för kontoret eller kreativt arbete i och med storleken och upplösningen. IPS-panelen ger dig dessutom bra färgåtergivning.

Acer DM431K - Stor 4K-skärm med PiP

Med DM431K får du en monitor som utan tvekan täcker hela synfältet. Passar bra som alternativ till flerskärmslösningar genom Picture in Picture, där du kan lägga till en mindre bild ovanpå den första. Picture by Picture stöds också, vilket låter dig placera två bilder sida vid sida. Trots storleken har den här skärmen ändå hög pixeltäthet i och med upplösningen på 4K. I kombination med att den är HDR-ready får man en riktigt skarp bild för pengarna. Med uppdateringsfrekvensen 60 Hz klarar skärmen av de flesta uppgifter och passar bra för designarbete, jobb eller lätt spelande.

Acer EB243YB - Skarp och justerbar

EB243YB, en prisvärd monitor med Full-HD-upplösning och uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Förutom de naturliga färgerna via IPS-panelen så ger den här modellen också stor valfrihet vad gäller ergonomi. Du kan både justera den i höjdled och lutningen via pivot-funktionen. Den smala skärmkanten gör även den här 24-tummaren till ett bra alternativ för en flermonitorlösning.

Acer SA240YA och SA270A - Tunna och prisvärda

Den här skärmen kommer i två utföranden, en på 24-tum och en annan på 27. SA240YA och SA270A, som de heter, ligger också i rätt prisklass för att passa bra för kontorsarbete och även enklare speluppgifter. Med uppdateringsfrekvensen på 75 Hz har man möjligheten att få ut mer fps i sina spel än med 60Hz. Freesync-funktionen gör dessutom upplevelsen stabil även vid lägre fps samtidigt som det förhindrar tearing. Upplösningen ligger på Full-HD och panelen är en IPS-typ, vilket ger bredare betraktningsvinklar och bättre färgåtergivning än VA-skärmar i samma prisklass. Den tunnare formfaktorn gör också dessa två till passande alternativ för dig med lite mindre skrivbordsyta.