En Jedi på flykt

Respawn gör Star Wars action i Jedi: Fallen Order

Det har länge ryktats om ett nytt singelplayer-äventyr i Star Wars-universumet. Efter nedläggningen av Frictional Games och deras ambitiösa titel från kvinnan bakom Uncharted stod hoppet helt och hållet Respawn Entertainment. Lyckligtvis är Respawn knappast vilken dussinstudio som helst. Grundarna hade flera fingrar med i utvecklandet av de första Modern Warfare spelen och har sedan dess släppt ifrån sig två Titanfall-spel och det glödheta battle royale-spelet Apex Legends.

Action från en erfaren utvecklare

Med den bakgrunden var det många som förväntade sig en renodlade förstapersonsskjutare i stil med deras tidigare sci-fi-alster. Överraskningen var total när man istället avslöjade att man istället slipar på ett actionrollspel som mer närmar sig förra årets God of War och kanske till och med Dark Souls i sitt utförande. Bakom spelet står nämligen Stig Asmussen, ledande utvecklare för God of War III.

Stridssystemet ska vara designat för att vara enkelt att ta till sig, men ändå ha djup nog för att tillfredsställa alla typer av spelare. Alla färdigheter man lär sig under resans gång ska vara användbara och direkt nödvändiga för att gå segrande ur striden. Hur det här kommer manifesteras är ännu oklart, men för den som gått och hoppats på en Jedi-simulator är de här kommentarerna med stor sannolikhet något positivt.

Ett mörkt singleplayer-äventyr

Star Wars Jedi: Fallen Order debuterade på Star Wars Celebration i Chicago, tillsammans med den första trailern för The Rise of Skywalker och den nya serien The Mandalorian. Vi fick inte se någon spelsekvens, men det framgår tydligt att man kommer inta rollen som en padawan på flykt efter rymdimperiet utplånat majoriteten av Jediorden via order 66. Tiden är alltså mellan episod 3 och 4, förmodligen den mörkaste eran i hela serien.

Fallen Order kommer enbart fokusera på singleplayer. Inget multiplayer-läge är planerat och man kommer heller inte använda sig av någon form av mikrotransaktioner. EA menar att de har lyssnat på feedbacken från spelare angående deras två senaste Battlefront-spel och applicerat detta på Fallen Order.

15 november 2019 är datumet att hålla koll på. Star Wars Jedi: Fallen Order kommer släppas till PS4, Xbox One och PC och ni kan redan nu förhandsboka spelet här hos oss på Inet.