2019-04-23

  GeForce GTX 1650 är här

  Prisvärt grafikkort för e-sport i Full-HD med 60 fps

  Nvidias senaste serie med grafikkort, som går under namnet Turing, har sett en hel del nya släpp under året som gått. Nu har det blivit dags för en prisvärd modell att inta scenen. GeForce GTX 1650 är kortet för dig som siktar på e-sport i 1080p med 60 fps, eller behöver mer kraft för ditt kreativa skapande än vad integrerad grafik ger.

  Med det här grafikkortet kommer du få upp till 80% högre prestanda jämfört med GTX 950, och priset gör det också till ett utmärkt alternativ för instegsnivån. Spelar du spel som Fortnite eller Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG) kan du här se fram emot 60 fps i Full-HD med höga inställningar. Det kommer också vara möjligt att driva mer moderna spel, men då behöver du justera vissa inställningar för att nå 60 fps.

  Fördelarna med Nvidias Turing-serie

  Som alla andra kort i Turing-serien drar GTX 1650 nytta av den effektivare skuggningstekniken Variable Rate Shading. Denna lägger fokus på vad spelaren faktiskt tittar på och prioriterar ner det som ligger utanför synfältet, vilket ger bättre prestanda utan några märkbara förluster i kvalitét.

  Nvidia själva menar att för att få ut mest i pris kontra prestanda för spelande i 1080p är det GTX 1660 och GTX 1660 Ti som är det bästa valet. Med dessa två når man fps på upp mot 120 och kan dra full nytta av en skärm med 144 Hz, om man äger en sådan. Har du däremot en skärm vars gräns går vid 60 Hz är ett GTX 1650 ett fullgott alternativ, som också är snällare mot plånboken.

  Det här nya kortet är annars väl anpassat för mindre formfaktorer och framförallt laptops. Läs mer om de nya portabla datorerna som försetts med GTX 1650 och GTX 1660 Ti här.

  Är du ute efter en instegsmodell som passar bra för spelande i 1080p med 60 fps i många av dagens populära spel är Nvidias GeForce GTX 1650 ett bra alternativ. Du hittar vårt utbud av den här nya modellen via knappen här nedanför.