Vilken Elscooter passar dig?

Vi tar en titt på vad som finns i vårt utbud

Något som blir alltmer populärt, särskilt när sommaren börjar närma sig, är elscootern. Dessa eldrivna sparkcyklar har tagit pendlarvärlden med storm. Istället för att hanka sig framåt med en cykel i ändlösa uppförsbackar kan du med dessa behändiga små fordon glida förbi de svettiga cyklisterna utan någon möda alls. Det är inte alla som vill genomgå ett träningspass till och från jobbet eller skolan varje dag. Elscootern är lösningen för dig som ogillar kollektivtrafiken och bensinpriserna.

Xiaomi M365 – Prisvärd och lättanvänd

Mot slutet av förra året tog vi in den här skönheten i vårt sortiment. Xiaomi Mi M365 tar dig upp till 30 km per laddning med sitt robusta batteri, och är dessutom enkel att bara fälla ihop och ta med sig. Scootern tar sig fram i rask takt, så du lär inte komma försent om du bränner iväg med denna på morgonen.

Tacksamt nog är de dubbla bromsarna kraftiga nog att få stopp på de luftfyllda däcken. Enligt de genomförda testerna så ska scootern stanna efter 4 meter så länge asfalten är torr. M365 kommer också med en app som samlar in relevant data om ditt körande, hur långt du åkt, hur snabbt du kört och så vidare. Appen låter dig även låsa scootern via bluetooth.

M365 Pro - Tar dig längre

Den uppgraderade varianten kommer med en utökad räckvidd på 45 km och en inbyggd display. Här kan du se samma information som du hittar i appen, utan att behöva plocka upp telefonen.

Ninebot by Segway ES2 –
Elegant och högpresterande

Segways bidrag till marknaden för elscootrar har fått namnet Ninebot. Hittills har den här modellen fått en hel del positiva recensioner. Räckvidden ligger på 25 km och sparkcykeln kan nå ganska respektabla hastigheter. Vikten på 12,5 kg gör den också lätt att ta med sig på bussen om det skulle behövas.

Vad som utmärker ES2 är ljusen. Dels bromsljuset där bak, men desto mer iögonfallande är RGB-ljusen på undersidan. Du styr dessa genom den medföljande appen och väljer själv vilken färg du kommer glidande med.

Däcken på ES2 är till skillnad från Xiaomi av det hårda slaget. Detta i kombination med stötdamparna ger dig en bekväm körupplevelse även i guppen. På styret hittar du en display som visar matnyttig information. Tänk dig en digital instrumentbräda som visar din hastighet, hur mycket batteri som återstår och om du är uppkopplad via bluetooth.

Ninebot ES1 – Ett lättare alternativ

Vi erbjuder också en modell utan extrafunktionerna som ES2 har, vid namn ES1. Med ES1 får du samma räckvidd med en topphastighet på 20 km/h, samt en lättare vikt. Köper du till ett extrabatteri kan du också öka räckvidden till 45 km. Batteriet passar till båda modellerna från Segway.