LANBIT får stöd av Inet

Turneringar med priser från tillverkare

Inet står alltid redo för att hjälpa behövande event med fokus på teknik och spelande. Den här gången kommer vi ge stöd åt det helt alkohol- och drogfria lanet LANBIT. 30 maj är datumet som gäller och Nya Ishallen i Kungsbacka är skådeplatsen.

Samarbete leder till framgång

Eventet drog igång för första gången 2012 och med kommunens hjälp och en hel del hårt arbete har man vuxit till sig ordentligt. Målet har alltid varit tydligt: skapa en plats där ungdomar 14 år och uppåt kan samlas för att spela och tävla utan gränser i fyra hela dagar. Det har gått så långt att målet på 1000 datorplatser inte längre är utom räckhåll, och vi vill förstås hjälpa dem på vägen dit.

Tillsammans med ett flertal tillverkare står vi på Inet bakom priserna i de olika turneringarna på eventet. Sammanlagt handlar det om sex olika turneringar:

  • Duo i PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS
  • 2 vs 2 i Rocket League
  • 1 vs 1 i Hearthstone
  • 5 vs 5 i CSGO
  • 5 vs 5 i League of Legends
  • 6 vs 6 i Overwatch

Bland tillverkarna hittar vi aktörer som Plantronics, som bidrar med headsets till vinnarna i PUBG och Rocket League. Från Taurus kommer ett gäng robusta gamingstolar och även Corsair och Deltaco står bakom utbudet av priser. Det är med andra ord inte bara äran man spelar för. Den totala prispotten för hela kalaset stannar på en siffra över 100 000 kr, vilket inte är helt illa.

Om du vill delta i turneringarna är det viktigt att du anmäler dig i god tid. Du gör det väl på plats, så undvik att komma försent.

Är du intresserad av LANBIT kan du läsa mer om eventet på deras officiella Facebook.