Vad är nytt i LGs skärmar

GK950 och GK850 kommer med många funktioner och fördelar

LG satsar hårt på gaming-monitorer med fyra nya modeller i storlek större. Flaggskeppen på 34” använder sig båda av tillverkarens nya teknologi Nano IPS, som ger upphov till ett större färgomfång än tidigare modeller. För 32”-modellerna är det högkvalitativt spelande i Widescreen-format som gäller. Du väljer själv om det är Nvidias G-Sync eller AMDs Freesync du vill satsa på.

Nano IPS - Större färgomfång

Med de två nya UltraWide-skärmarna lanserar LG sin nya teknik för bättre färgåtergivning - Nano IPS. Enligt LG själva så når dessa två monster upp till 98% i färgomfånget DCI-P3, en skala som är 35% bredare än sRGB. Det innebär ett ordentligt steg upp jämfört med tillverkarens tidigare utbud, och en märkbar skillnad i hur många nyanser som ritas upp.

HDR - Naturlig ljussättning

LG är en stark aktör på TV-marknaden och har med sina OLED-skärmar tagit marknaden med storm de senaste åren. Nu ser de ut att ta kunskapen från detta och applicera det på sina skärmar. HDR kommer nämligen vara ett stort fokus framöver - majoriteten av de här nya skärmarna kommer med funktionen inbyggd i form av HDR 400.

Genom HDR kan skärmen ge ifrån sig en mer naturlig och träffsäker ljussättning. Kontraster mellan mörker och ljus blir tydligare, och bilden får ett helt annat intesitetsomfång än med vanlig SDR.

Sphere Lighting - Skapa en atmosfär

De nya skärmarna från LG kommer alla med en ring av ljus på baksidan. Denna kan du själv ställa in för att skapa en atmosfär som passar till vad du pysslar med för tillfället. Vill du slappna av till lite lugn musik, eller vill du få adrenalinet att pumpa under en hård match i spelet du satsar på? Oavsett vad du känner för för stunden kan du välja en färg (eller flera) tillsammans med en ljusinställning som talar till just dig. Ljuset från ringen minskar också ansträngningen för dina ögon.

G-Sync ger en smidig upplevelse

Belastningen på ett grafikkort varierar hela tiden under spelande, vilket gör att en stabil fps inte är möjligt utan någon typ av synkronisering. V-sync kan låsa den till en viss nivå, men så fort fps når under gränsen hoppar uppdateringen ner till nivån under. Tvära kast från 60 till 30 fps är inte ovanliga med den här funktionen.

Genom G-Sync anpassar skärmen istället sin bilduppdatering efter grafikkortet, vilket säkerställer en stabil upplevelse oavsett skiften i fps. Du kan också vara säker på funktionaliteten, då Nvidia alltid genomför strikta tester innan de belönar en skärm med certifieringen G-Sync.

Ergonomi och smala kanter

Alla fyra modeller ger stor valfrihet när det kommer till justeringen av skärmens position. Du kan höja och sänka dem för att hitta en nivå som känns rätt. Lägg till pivot som låter dig vända skärmen 90 grader och möjligheten att vrida dem åt vänster och höger så ska det mycket till för att du inte ska hitta en position som passar.

Skärmarna har också smala kanter, vilket dels ser trevligt ut rent designmässigt men också gör att de passar bra om du vill använda flera skärmar samtidigt. Inga stora svarta ramar kommer störa upplevelsen om du väljer LGs nya skärmar.

Du kan köpa skärmarna och läsa mer om dem här.