Video: ROG Maximus

Vi går igenom ASUS entusiastserie för Intels konsumentprocessorer

Extra allt med ASUS ROG Maximus

ASUS Republic of Gamers Maximus är en klassisk moderkortsserie inriktad mot entusiaster och överklockare som jagar världsrekord på Intels konsumentplattform. De olika modellerna i Maximus-serien har alla distinkta namn som burits med sedan tidigare generationer, och i den här videon ger vi dig en sammanfattning av vad respektive modell är tänkt att användas till.

Maximus är just nu inne i sin elfte generation och är utrustade med chipsetet Z390, Intels just nu kraftfullaste kretsuppsättning för konsumentprocessorer. I den elfte generationer hittar vi modellerna Hero, Gene, Apex, Code, Formula och Extreme, men ITX-varianten Impact saknas.

Namnschemat bärs, som tidigare nämnt, med mellan de olika generationerna och om du inte letar efter en uppgradering nu kommer du hitta motsvarande modeller även i den tolfte generationen. Är du ute efter entusiastmoderkort till andra plattformar har ASUS ROG liknande serier även för det. Vill du bygga på Intels workstation-plattform, just nu X299, är det serien Rampage som gäller. Är du däremot ute efter att bygga en dator med AMD-processor erbjuds Crosshair för Ryzens konsumentserier, just nu X470, och Zenith för Ryzen Threadripper, just nu X399.

Vill du läsa mer om de olika modellerna i Maximus-serien hittar du samtliga på knappen nedan