Inet stödjer rally e-sport

Mattias Adielsson är frontfigur för en växande rörelse med tävlingar i rallyspel.

Vi på Inet jobbar alltid för att ge utrymme för e-sporten att växa, oavsett om det handlar om att sponsra LAN och tävlingar, eller projekt som Framtidens e-sport. Nu tar vi ett steg i en annan riktning - nämligen e-sport med fokus på rally.

Mattias Adielsson är en rallyförare som fick priset för årets landslagsförare 2018 av Svenska Bilsportförbundet. Han tävlar till vardags över hela Europa i Rally EM. Det är första gången han gett sig ut på det här äventyret tillsammans med teamet Mattias Adielsson Motorsport.

Grafiska förbättringar och tillgänglighet

Men det är inte det vi är här för att stödja. Istället ligger vårt fokus på Simracings satsning på e-sport. Vi kommer jobba tillsammans med SIMRIG på det här projektet där vi båda räknas som huvudsponsorer – lite av en fortsättning på satsningen vi gjorde på virtuell bilsport under SM-veckan där SRD stod för riggarna.

Mattias kommenterar det hela som så:

”Jag tror stenhårt på att den virtuella bilsporten kommer växa lavinartat under detta och nästkommande år. Nu ser vi också att rallyspelen börjar komma ikapp rent fysiskt och grafiskt för att motsvara de långtgående racingspelen. Detta gör att man kan lägga mer och mer resurser/tid på att sätta sig in i det och få ut mycket av spelandet, mycket mer än bara nöje vilket de självklart också innefattar.”

DIRT Rally och SIMRIG

Framförallt så är det den välkända serien DIRT som utgör grunden i den här delen av e-sporten. Mattias själv spelar helst DIRT Rally 2.0, då det här spelet emulerar den verkliga upplevelsen på ett så trovärdigt vis att han i princip kan träna inför tävlingar i spelet. Det finns redan tävlingar i spelet utomlands, och i detta nu jobbas det för fullt med att säkra ett svenskt mästerskap i DIRT under 2019.

För att komma så nära verkligheten som möjligt tar Mattias hjälp av SIMRIG. SRD levererar själva riggen medan racingstolen är densamma som i Mattias egen bil. Slutligen står SIMRIG för rörelsesystemet. Tillsammans bildar de en upplevelse som ger dig tillgång till nära på allt annat du kan hitta inuti en rallybil. Vi på Inet fulländar setet med våra datorprodukter för att ge Mattias en spelupplevelse i professionell klass.

Vi hoppas att Mattias med vår hjälp kan ta e-sport i rally och göra det till en lika självklar del på scenen som Rocket League och andra populära titlar.