Computex 2019 - Corsair

Corsair Hydro X är en serie med produkter för custom loops

Corsair är en tillverkare som alltid levererar kvalité, oavsett vilket område de rör sig i. Från robusta tangentbord som K70 MK.2 till chassin, gamingmöss och allt däremellan. Den här gången har det blivit dags för tillverkaren att ta steget in på marknaden för egenbyggd vattenkylning - specifikt custom loops där användaren själv kan bygga systemet de vill ha. Corsair kallar serien för Hydro X.

Det hela kommer besto av separata delar som alla kan kombineras på olika sätt. Här tänkte vi gå igenom vad som kommer finnas att tillgå från start.

Hydro X XG7 – Vattenblock till ditt grafikkort

För att låta ditt kraftfulla grafikkort från Nvidias GeForce RTX-serie nå sin fulla potential kan du använda dig av Corsairs nya vattenblock. Byggt helt i koppar och med subtil RGB-belysning kommer den här kylarlösningen vara lika effektiv som den ser bra ut. Vägen som vattnet tar inuti blocket är också helt genomskinlig, en särskilt snygg touch tycker vi.

Hydro X XC7 – Kyl din processor med vatten

Med en högklassig byggnadskvalitet och 16 individuellt adresserbara RGB-LEDs är Corsairs vattenblock för processorer stilig nog att ta huvudrollen i din vattenkylningsloop. Med tillverkarens egna mjukvara: iCUE kan du justera och synka belysningen med resten av alla delar från Corsair. På så vis kan du skapa precis den belysning du känner för för tillfället. Även processorkylaren har ett genomskinligt flöde, så att du ser vattnet forsa förbi och reflektera belysningen.

Hydro X XR7 – Radiatorer i olika formfaktorer

Radiatorn är den del i kylningssystemet som för bort värmen från datorn. Corsairs alternativ i den här serien kommer i ett flertal olika storlekar så att du kan välja en som passar just ditt bygge. XR7 innehåller ett flertal kylflänsar som tillsammans med kopparkärnan i radiatorn ger upphov till värmeöverföringen. Radiatorerna har också inbyggda hål där du enkelt skruvar fast fläktarna utan att behöva oroa dig för att skada utsidan.

Ytterligare komponenter – Anpassa allt

Utöver det vi tidigare gått igenom kommer du kunna komplettera ditt system med:

  • Slangar i olika tjocklekar - Hårda XT Hardline och flexibla XT Softline
  • En DWM-pump med inbyggd reservoar och RGB
  • Olika anslutningar som låter dig dra slangarna dit du vill
  • Kylningsvätskor i olika färger som håller kretsloppet rent

Corsairs nya utbud för skräddarsydda vattenkylningssytem kommer finnas tillgängligt här på Inet från och med idag. Så om du gått och funderat på att ge dig i kast med custom loops är det här ett utmärkt tillfälle.