Computex 2019 - ASUS

Zenbook Pro Duo i centrum

Zenbook Pro Duo - En laptop med två skärmar

En av de mer iögonfallande avslöjandena på Computex för ASUS del var laptopen Zenbook Pro Duo. Inte nog med att den är fullsmockad med kraftfulla komponenter, Pro Duo kommer också med två skärmar, båda med 4K-upplösning.

Huvudskärmen är en OLED-panel som mäter 15” från hörn till hörn och levererar imponerande färgåtergivning.

ScreenPad Plus - En andra skärm

Men huvudrollen för den här laptopen spelas definitivt av den andra skärmen. Den är lika bred som den övre, hälften så hög och består av en IPS-panel med touch. ASUS har gett skönheten namnet ScreenPad Plus efter deras virtuella number pads - som den här datorn också kommer utrustad med.

ScreenPad Plus låter användaren själv välja hur den ska användas. Skärmen fungerar utmärkt som en extra skärm där textdokument, kartor eller internetflikar ryms utan problem. I och med touch-funktionaliteten kan den grafiskt begåvade också rita med pennor som stöds, eller varför inte fästa några makron lättillgängligt i det vänstra hörnet.

Du kan också kombinera de båda skärmarna till en enda stor skärm - möjligheterna är många.

På insidan - Kraftfulla komponenter

Inuti datorn döljer sig nionde generationens i9-processor från Intel med åtta kärnor, tillsammans med ett kraftfullt GeForce RTX 2060. Kraft nog för även den mest kräsne content-skaparen, som också kommer kunna spela de senaste spelen utan problem i 1080p med de högsta inställningarna.

ASUS kommer även att släppa ett enklare alternativ, Zenbook Duo, med samma funktionalitet. Skillnaderna visar sig främst i upplösningen, som skruvas ner till Full-HD på båda de skärmarna. Interiören ser också lite annorlunda ut, med ett GeForce MX250 och Intels Core i7. Fortfarande en hel del att leka med, men inte lika löjligt mycket som i Pro-modellen.

Ta en titt på videon för att se vår rundvandring i ASUS område på Computex 2019.