Computex 2019 - Gigabyte

Gigabyte lägger fokus på PCIe 4.0 och nya skärmar

Världens första taktiska monitor

Gigabyte släpper en helt ny monitor i sin Aorus-serie för gamers. De kallar den för världens första ”taktiska monitor” och har utrustat den med en hel del trevliga specifikationer. KD25F, som den heter, är en 25”-skärm med Full-HD-upplösning och en uppdateringsfrekvens på hela 240 Hz, vilket ger dig möjligheten att nå maximalt 240 fps - en allmänt smidig upplevelse. Responstiden ligger i sin tur på 0,5 ms - något som låter dina inputs visas på skärmen ännu snabbare jämfört med 1 ms.

Kommer i två modeller - Med Nvidia G-Sync eller med AMD Freesync.

På baksidan hittar du också justerbara LEDs, som kan kontrolleras via mjukvaran RGB Fusion. Är du ute efter RGB så kommer den här skärmen inte göra dig besviken.

KD25F kommer också med flera ergonomiska alternativ:

  • Swivel
  • Pivot
  • Justerbar höjd
  • Tilt

CV27Q - VA-panel med HDR och 165 Hz

Tillverkaren släpper också en variant på 27” som är välvd med 1500R. Här handlar det om en VA-panel med 165 Hz uppdateringsfrekvens och en upplösning på 1440p. Även Freesync 2 med HDR är inbyggt i den här monitorn, vilket ger mer följsam bilduppdatering och verklighetstrogen ljussättning.

Moderkort med plats för Ryzen 3000

Gigabyte satsar hårt på att vara redo med moderkort för de nya processorerna från AMD: Ryzen 3000-serien. Propparna kommer använda samma socket som tidigare, men i och med PCIe 4.0 är det nödvändigt att ta steget upp till nya styrkretsen X570.

De nya moderkorten från Gigabyte kommer bli tillgängliga samma dag som den tredje generationens Ryzen släpps - 7 juli i år. 7 modeller visade Gigabyte upp, varav en i det på mässan mer sällsynta Mini-ITX-formatet. Det kommer med andra ord finnas varianter som passar de flesta användarna i det här sortimentet.

SSD anpassad för PCIe 4.0

En av de främsta anledningar att uppgradera till ett moderkort med PCIe 4.0 är den utökade bandbredden, något som gör det möjligt för både grafikkort och SSDs att nå ännu högre hastigheter än tidigare.

För Gigabytes del handlade det här främst om NVMe SSDs i form faktorn M.2. Dessa små monster når läshastigheter på upp till 5000 MB/s och 4400 MB/s vad gäller skrivandet, där de fetaste modellerna har plats för maximalt 2 TB. Enheterna kommer också med kylarlösningar i koppar som låter minnena jobba till sin fulla förmåga utan att svettas alltför mycket.