Computex 2019 - MSI

Moderkort och laptops från Taiwan

Att AMDs nya styrkrets X570 slagit hårt bland alla moderkortstillverkare är inte en underdrift. I princip alla tillverkare av rang har ett finger med i spelet här - så även MSI. Den taiwanesiska tillverkaren kommer stå redo med 6 olika modeller på releasedagen för Ryzen 3000, 7 juli 2019.

Moderkort med Zero Frozr

Något som MSI trycker lite extra på utöver standardfunktionerna som X570 kommer med, som PCIe 4.0, är deras semipassiva kylning genom Zero Frozr. Moderkorten med X570 blir nämligen snäppet varmare än tidigare generationer, och det blir därför nödvändigt med extra kylning för att driften inte ska påverkas negativt.

MSI satsar helt och fullt på modeller med formfaktorn ATX, något som MSI faktiskt är ensamma om, då de andra tillverkarna åtminstone erbjuder en Mini ITX-variant bland sina modeller. Vi räknar dock med att MSI kommer ge sig in i det racet också när den nya generationen Ryzen väl har släppts.

GT76 Titan - En laptop i sportbilsformat

Laptops har som vanligt en given plats hos MSI, och på årets Computex har de med sig ett flertal nya modeller.

GT76 Titan tänjer på gränserna och siktar på att leverera en stationär upplevelse i bärbart format. Dem kommer nämligen utrustad med den kraftfulla åttakärniga processorn Intel Core i9 tillsammans med ett GeForce RTX 2080 från Nvidia. Det kräver förstås en hel del kylning, vilket kommer i form av en lösning med fyra fläktar och 11 rör i något som MSI kallar för Cooler Boost Titan.

Skärmen har en uppdateringsfrekvens på 144 Hz med tunna och subtila kanter, vilket gör att storleken på 17” tar mindre plats än vanligt.

Pricken över i är RGB:n, som inte bara återfinns i tangentbordet utan också på undersidan. Likt en sportbil kan man alltså säga att den här laptopen har neon, vilket tillsammans med resten av den robusta designen verkligen lockar till sig blicken.

GE65 Raider - Ordentligt snabb

Det nya versionen av GE65 kommer proppad med kraftfulla komponenter. Även i denna kommer du hitta en i9-processor från den nionde generationen och Nvidias senaste grafikkort från RTX-serien. Den här lilla besten kommer enkelt klara av dagens spel utan att svettas nämnvärt i 1080p på höga inställningar. Spelen kommer också se och rulla på bra i och med IPS-panelen, som har en uppdateringsfrekvens på 240 Hz.

Båda modellerna kommer också utrustade med den senaste WiFi-teknologin WiFi 6, en betydande uppgradering som vi gjorde en video om här.