Nyheter från E3 2019

Årets spelmässa kom med en hel del intressanta titlar

På E3 2019 fick vi se mängder av nya spel utannonseras för första gången. Här kommer vi gå igenom ett flertal av de titlar som dök upp och kort beskriva vad du kan se fram emot. Använd sedan knappen här nedanför för att förhandsboka spelen som faller dig i smaken.

Cyberpunk 2077

Att Witcher-studions nya spel är hett efterlängtat råder det inget tvivel om. Men på något vis lyckades CD Projekt Red ändå överträffa förväntningarna på årets E3 – inte minst med hjälp av en viss Keanu Reeves.

Som vanligt ser det här förstapersonsrollspelet helt fantastiskt ut, och vi jobbar hårt med att tygla vår hype inför släppet nästa år.

Release: 2020-04-16

The Outer Worlds

Obsidian, en utvecklare känd för rollspel som Fallout: New Vegas och de båda spelen i Pillars of Eternity-serien har filat lite på sitt ny verk sedan förra året. Kort beskrivet har vi här att göra med ett Fallout i rymden, med en ton som påminner lite om Guardians of the Galaxy. Som det sig bör med Obsidian så kommer spelarna få många valmöjligheter. Både när det kommer till spelsätt, men även i hur storyn kommer utspela sig.

Om det är någon utvecklare som kan leverera en immersiv värld som är underhållande att utforska så är det Obsidian.

Release: 2019-10-25

Doom Eternal

Uppföljaren till actionpärlan från 2016 ser ut att ta allt som var bra från det spelet och lägga till en hel del nya smarta och underhållande möjligheter. DOOM Guy är smidigare än någonsin och kan dubbelhoppa, dasha och änterhaka sig fram genom helvetet på jorden, och ett flertal andra dimensioner, på sin färd mot att utplåna varenda demon i multiversumet.

Release: 2019-10-22

Halo Infinite

Vi fick se en glimt av nästa Halo på förra årets E3. Öppna världar var ledordet, men utöver det har vi inte få sett spelet in action. För 2019 års trailer låg fokus istället på att introudcera storyn, som efter det senaste spelet hängde från en klippa, så att säga.

Halo Infinite släpps till hösten nästa år, och kommer likt det första spelet figurera som en lanseringstitel för nästa generations Xbox.

Release: Höst 2020

Star Wars Jedi: Fallen Order

Efter succén tidigare i år med Apex Legends tar sig Respawn Entertainment nu an Star Wars. Deras äventyr tar inspiration från spel som Uncharted, Dark Souls och även lite utforskande a lá Metroid.

Du spelar som en Jedi-lärling under den mörka tiden mellan den tredje och den fjärde filmen, där de sista Jedi-riddarna jagas av imperiet för att utplånas helt och hållet.

Release: 2019-11-15

Elden Ring

En mörk fantasyvärld från utvecklarna av Dark Souls. Det är intressant bara det, men när George R.R Martin avslöjades som mannen bakom spelets värld skjuter förväntningarna i höjden. Vi fick inte se något gameplay, men enligt intervjuer ska det till skillnad från From Softwares tidigare spel här handla om ett actionrollspel i en öppen värld.

Release: TBA

Marvel’s Avengers

Från Square Enix kommer ett spel baserat på en viss samling hjältar du kanske har hört talas om. Marvel’s Avengers är en ny historia om Captain America, Thor, Hulken och alla de andra som likt Destiny kommer växa allt eftersom månaderna går. Vi fick inte se något tydligt gameplay, men trailern pekar på att det kommer handla om ett actionspel i tredjeperson. Gissningsvis kommer du som spelare antingen få välja någon av de populära hjältarna, eller kanske till och med skapa din egen?

Frågorna är många, men de kommer alla besvaras när Marvel’s Avengers släpps nästa vår.

Release: 2020-05-15

Watch Dogs: Legion

Det nya spelet i serien om dystopier och hackers som kämpar emot strömmen. Den här gången utspelar det sig i London, efter landet lämnat resten av Europa och omvandlats till en övervakningsstat.

I Legion finns det ingen given huvudkaraktär, istället spelar du som en mängd olika typer av londonbor. Från den gladlynte gubben på puben, till anarkisten på gatan – eller varför inte en pensionerad lönnmördare, animerad in i minsta detalj. Du rekryterar alla karaktärer på egen hand och väljer själv vem av dem du vill spela som.

Release: 2020-03-06

Final Fantasy VII Remake

Efter en lång väntan är nu målet i sikte för den här efterlängtade remaken, i alla fall för den första delen av en serie som kommer bestå av flera episoder.

Att ta ett så gigantiskt spel som Final Fantasy VII och göra det modernt hade varit snudd på omöjligt utan vissa kompromisser – därför valde Square Enix istället att lägga så mycket tid det bara går på varje del så att vi i slutändan kan ta del av en upplevelse helt utan skavanker. Om det lever upp till klassikern, eller banar sin egen väg återstår att se. Men den nya trailern på E3 gav utan tvekan mersmak.

Release: 2020-03-03

Ghostwire Tokyo

Det nya spelet från Tango Gameworks, studion bakom Evil Within, heter GhostWire: Tokyo. Här ser vi ut att få iklä oss rollen som en ninja i en modern japansk huvudstad – samtidigt som befolkningen försvunnit och mytologiska varelser gömmer sig runt gatuhörnen.

Utvecklaren har utan tvekan kunskapen att leverera skräck i japansk miljö, med en nypa action som krydda. Ledarna bakom teamet är nämligen Shinji Mikami, mannen bakom Resident Evil, och Ikumi Nakamura, som tidigare jobbat som art designer på spel som Okami och Bayonetta.

Release: TBA

Deathloop

Från utvecklarna av Dishonored-serien kommer ett helt nytt spel med lönnmördare i fokus. Den här gången utspelar sig det hela på en ö där två professionella mördare tampas mot varandra, samtidigt som de är fast i en tidsloop. Arkane levererar alltid spel där användarna får stor valfrihet vad gäller spelsätt, och här kanske vi har att göra med ett multiplayer-läge av något slag.

Allt vi fick se var en känslosättare till trailer utan något gameplay, så kvalificerade gissningar är allt vi har att gå på än så länge.

Release: TBA

Baldur’s Gate III

Larian Studios är ett namn att räkna med när det kommer till rollspel, inte minst genom deras senaste spel Divinity: Original Sin 2. Därför passar det som handen i handsken att just de ska få chansen att återuppliva en av de mest anrika serierna inom datorrollspel: Baldur’s Gate.

Av trailern att döma kommer Mindflayers spela en betydande roll i den här tredje delen – det var i alla fall vad den groteska scenen i den första titten pekade på.

Release: TBA

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Det första portabla Zelda-äventyret får en ordentligt upputsning på Nintendo Switch. Rent spelmässigt är det sig likt, med bombpilar, en hoppande Link och en hel rad gästspel från Super Mario-serien.

Bakom den söta dockliknande ytan döljer sig dock en av de mörkare berättelserna i serien, så har du inte upplevt Link's Awakening tidigare är det värt att ta en titt på.

Release: 2019-09-20

Project Scarlett - Nästa Xbox

För den som missat ledtrådarna kanske det här kommer som en nyhet, men nästa år är det äntligen dags för en ny generation konsoler från både Microsoft och Sony. På E3 2019 visade Microsoft upp den första informationen om deras nya låda. Siktet är inställt på upplösning i 8K, hårdvarubaserad ray tracing, 120 fps och snabbare laddningstider än tidigare via en särskild SSD.

Projektet har fått kodnamnet Scarlett.

Release: 2020

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

I den allra sista trailern på den allra sista presskonferensen visade Nintendo äntligen upp nästa Zelda efter det smått revolutionerande Breath of the Wild. För första gången så handlar det också om en regelrätt uppföljare.

Detaljerna är få, men från trailern kan vi anta att vi kommer utforska Hyrule igen - med vissa förändringar och kanske till och med en expanderad karta.

Vi kan knappt vänta på att se mer från det här spelet.

Release: TBA