2019-06-12

Video: LG 49WL95C

Ultrawide med produktivitet som prioritet

LG 49WL95C är den första 49”-skärmen med bildformatet 32:9 och upplösningen 5 120 x 1 440 pixlar som använder en IPS-panel och är skärmen för dig som är en content creator.

Tack vare den enorma panelytan får du här en skärm som kan husera alla dina program och fönster samtidigt. Med det breda bildförhållandet får du också möjligheten att se en enorm tidslinje som stäcker sig skärmens alla 5 120 pixlar i bredd, vilket är oerhört hjälpsamt om du exempelvis redigerar film eller musik.

Skärmen motsvarar två 27” QHD-skärmar, även kallat 1440p, i bredd - men utan någon skarv i mitten. För att göra det enklare att hantera all denna panelytan går skärmen också att dela upp med mjukvara, så att du själv bestämmer om den ska agera som en enhetlig skärm eller om du vill att den enkelt ska kunna delas upp i mindre fönster för när du exempelvis surfar.

Utöver ett oerhört läckert format är det också en färggrann skärm. Dess IPS-panel täcker 99% sRGB och passar därför utmärkt för de flesta kreativa sysslorna.

Äger du en laptop med strömförsörjning över USB-C kan vi glatt meddela att detta är en skärm som kan besanna dina drömmar. LG 49WL95C är utrustad med hela 85W strömförsörjning över USB-C, utöver bild och information, vilket gör det möjligt att få ut allt av både skärm och laptop med en enda kabel.

Vill du läsa mer om och köpa LG 49WL95C hittar du den på knappen nedan.