7840 xperia 10 iv
Lagerrensning 2022

Video: Apex 7

SteelSeries nya premiumtangentbord är här

Apex 7 och kommande Apex Pro är fortsättningen på och de nya kungarna i SteelSeries omtyckta Apex-serie. De nya tangentborden har ärvt mycket av det som gjorde föregångaren M750 omtyckt, men har fått en rad spännande förbättringar - särskilt Apex Pro.

Den mest uppenbara förbättringen är implementationen av en OLED-skärm. Vi har tidigare sett liknande lösningar på bland annat basstationerna till deras trådlösa headset och på deras Rival 7XX-möss, så det var ett naturligt steg att introducerade det även till tangentbordssortimentet.

På OLED-skärmen får du tillgång till tangentbordets meny, vilken styrs med hjälp av det nya volymhjulet och flerfunktionsknappen. Här kan du göra en lång rad inställningar på tangentbordet, däribland spela in makro, byta profiler och ändra belysning. Därtill kan OLED-skärmen även synkroniseras med tredjepartsprogram. Hittills har stöd för Discord, Spotify och CS:GO utannonserats, där vi direkt via skärmen kommer kunna se saker som notiser, nuvarande låtar, meddelanden och ammunitionsstatus.

De övriga nyheterna med Apex 7 är mer konventionella, men fortfarande välkomnade. Vi får bland annat ett nytt och oerhört bekvämt handledsstöd, ett ännu lyxigare aluminiumchassi, förbättrad kabeldragning och en upplyst USB-hubb. Apex Pro har däremot en allt annat än konventionell nyhet.

Där Apex 7 är utrustat med SteelSeries Gateron-baserade QX2-brytare introduceras helt nya brytare med releasen av Apex Pro efter sommaren: OmniPoint.

OmniPoint är linjära brytare som använder magnetism istället för mekanik eller optik för brytpunktsavläsningen. I varje lock sitter en liten magnet och respektive brytare kan känna av exakt hur långt ifrån locket befinner sig. Sedan kan du som användare välja vid vilken distans brytaren ska registrera ett klick - från 0.4 mm till 3.6 mm. Med andra ord kan du välja om tangenterna ska vara extremt känsliga eller att de ska registrera först när du har tryckt tangenten i bott - eller någonstans mitt emellan.

Med nya Apex Pro kommer du kunna ställa in känslan precis hur du vill och snabbt kunna växla brytpunkt beroende på vad du gör.

Apex 7 finns just nu i fullstor variant med röda QX2-brytare, men kommer efter sommaren även med blåa och bruna brytare - i samma veva som Apex Pro lanseras. Samtliga modeller kommer även i TKL-utförande. Du kan redan nu köpa Apex 7 med röda brytare eller boka TKL-varianten på knapparna nedan. Så snart de övriga finns att tillgå kommer du kunna beställa dem på Inet.se