2019-06-26

Video: Legion Y540

Lenovos mittensegmentskung uppgraderas

Med föregångaren Y530 bytte Lenovo helt inriktning för sina Legion-datorer och introducerade ett helt nytt designspråk med förskjuten skärm och anslutningar på baksidan av laptopen. Den nya designen blev vida uppskattad och i den här videon kikar vi på uppföljaren Y540, som använder samma trevliga chassi som sin föregångare.

Med Y540 fortsätter Lenovo med sitt vinnande koncept, men har uppgraderat till senaste generationen komponenter. De nya datorerna är utrustade med Intels nionde generation Core-processorer ur H-serien. De här processorerna är energieffektiva processorer på 45W TDP med väldigt höga boost-frekvenser, vilket gör att de passar särskilt bra i spellaptops. De klarar av att hålla nere energiförbrukningen när det vankas surf, men kan kicka igång maskineriet rejält när det är dags för en spelrunda.

Utöver de nya processorerna har våra modeller också utrustats med antingen GTX 1660 Ti eller RTX 2060, två grafikkort som båda gör ett utmärkt jobb med moderna spel i skärmens Full HD-upplösning och som ger hög FPS i e-sportstitlar. För att dra nytta av hög FPS har skärmen dessutom 144 Hz uppdateringsfrekvens.

Det här är välbalanserad gaminglaptop för dig som vill får en riktigt bra användarupplevelse och bra prestanda i moderna spel eller e-sportstitlar utan att ta steget upp till premiumsegmentet. Du hittar alla våra varianter av Legion Y540 på knappen nedan.