2019-06-27

Video: Smart Security Premium

Heltäckande säkerhet med lösenordshanterare och kryptering från ESET

I den här videon går vi igenom ESET Smart Security Premium och kikar extra på två funktioner som blivit särskilt viktiga i det moderna samhället: lösenordshanterare och kryptering.

En lösenordshanterare är en tjänst som samlar alla dina lösenord bakom extra säkerhet och som ger dig möjlighet att enkelt fylla i dem på respektive hemsida, helt krypterat, via ett huvudlösenord. Detta gör det möjligt att ha oerhört svårknäckta unika lösenord för varje konto samtidigt som du själv bara behöver komma ihåg ett enda.

Med tanke på hur många konton vi har nu för tiden är det svårt att komma ihåg alla lösenord om de är avancerade. Och de behöver vara avancerade. Nyckeln till ett lösenord som är svårt att knäcka är längd, men även att blanda olika tecken.

Det är normalt att välja enkla lösenord och sedan använda det till flera konton, men det är ett beteende som öppnar upp för risker. Det är enkelt att knäcka ett simpelt lösenord, och om det är samma som används för andra koton faller även de i orätta händer Med en lösenordshanterare minimerar du den risken samtidigt som det blir mycket enklare att logga in på alla dina konton. Vi rekommenderar starkt att börja använda en lösenordshanterare om du inte har svårknäckta och unika lösenord för alla dina konton.

Den andra funktionen vi kikar på är kryptering, vilket kan liknas vid att ditt krypteringsverktyg tar en fil och skapar ett pussel som bara går att lägga i en viss ordning. Känner du inte till i vilken ordning pusslet ska läggas är det fantastiskt svårt att lösa det, i princip omöjligt.

Kryptering används i privat bruk som ett extra skydd som gör det extremt svårt för de som försöker få tag på dina filer att faktiskt göra något med dem om de väl får tag på dem. Har de inte nyckeln kan de inte tyda vad som är i filerna. Har du känsliga dokument, foton eller kanske till och med en roman i verket rekommenderar vi att ge de filerna extra skydd - särskilt om filerna befinner sig i en stöldbegärlig dator, så som en laptop. Detta är också ett väldigt bra skydd mot Ransomware - även om din dator skulle bli övertagen kan de inte göra något med filerna om de är krypterade.

Vill du ta del av de här funktionerna och alla de andra smidiga säkerhetsfunktionerna ESET Smart Security Premium erbjuder hittar du produkterna samlade på knappen nedan.