Nintendo Switch Lite – Release i höst

Nintendo avslöjar en portabel version av deras senaste konsol

Nintendo Switch har sedan släppet våren 2017 blivit en ordentlig succé för den anrika japanska utvecklaren. Med spel som The Legend of Zelda: Breath of the Wild och Super Mario Odyssey är biblioteket till den här hybridkonsolen ordentligt lockande - särskilt när man tar kommande spel som Pokémon Sword, Pokémon Shield, The Legend of Zelda: Link´s Awakening, Fire Emblem: Three Houses och Animal Crossing: New Horizon i åtanke.

Fullt fokus på bärbart

Nu har Nintendo avslöjat en uppföljare, eller en systermodell snarare, i form av Nintendo Switch Lite. Den här modellen kommer i storlek mindre och har siktet inställt på enbart bärbart spelande. Det kommer alltså inte gå att koppla in en Lite till TV:n som med den vanliga modellen. Även de löstagbara kontrollerna Joy Con kommer inte att följa med. Istället sitter allting fast i en enda enhet här, vilket möjliggör ett styrkors på den vänstra sidan, något som ett flertal spelare frågat efter sedan den första lanseringen.

I och med att Joy Con saknas så kommer funktionaliteten i vissa spel också att saknas. 1-2 Switch som enbart använder kontrollerna är ett av dessa exempel, Super Mario Party ett annat. För att ta del av spel som dessa krävs det att du har tillgång till separata Joy Cons.

Samma prestanda som tidigare

Annars kommer Nintendo Switch Lite leverera precis samma prestanda som den vanliga modellen, dock i en mindre och lättare formfaktor. Skärmen är fortfarande en kapacitiv touchskärm med en upplösning på 1280x720 pixlar. Storleken krymper här till 5,5 tum från originalets 6,2 - det innebär en högre pixeltäthet och en snäppet skarpare bild.

Även batteriet har uppdaterats och du kommer som bäst kunna se fram emot upp till 7 timmars speltid. Enligt Nintendo klarar Lite av Breath of the Wild i fyra timmar jämfört med de tre som standardversionen levererar. Goda nyheter för dig som vill nyttja din Switch under en längre resa.

Release-datum för den här nya konsolen är 20 september 2019, så redan i höst kan du slå dig ner i parken med nya Zelda i ett ännu mer portabelt format.