2019-07-23

Video: PRO Gaming Headset

Logitech G lanserar två nya headset för e-sport

Med nya G PRO Gaming Headset och G PRO X Gaming Headset fortsätter Logitech sin satsning på e-sportanpassade gamingheadsets framtagna med proffsspelare. De är uppföljare till förra årets G PRO Headset och är förbättrade på alla plan. De nya modellerna är hårdvarumässigt identiska, men vilka tillbehör och mjukvaror som medföljer skiljer de två åt.

Ny design

Den största och första nyheten du kommer märka är den helt omarbetade designen. De nya modellerna har ett vuxnare, mer industri-inspirerat yttre med mattsvarta kåpor, aluminiumbygel och huvudband i stål. Både huvudbandet och de väl tilltagna, tillika memory foam-fyllda kuddarna är klädda i faux-läder, vilket både ger god ergonomi och ett stiligt yttre.

Kåporna är slutna och påminner i utformningen om vanliga hörselkåpor. Med virade, exponerade kablar får de ett retro-doftande utseende som gör dem olika de normalt mer spexiga designerna vi hittar på gamingheadset. Kåporna har en neutral och bekväm passform som alla de på kontoret som testade tyckte om.

Förbättrat ljud

Precis som Logitechs trådlösa modell G935 har de nya PRO-modellerna utrustats med högtalarelementen PRO-G 50 mm, vilka ger en schysst ljudmässig uppgradering från föregångaren. Just PRO-modellerna är dock mer anpassade för e-sport i grunden, med ljudinställningar anpassade för att lyfta detaljer så som fotsteg i spel - vilket resulterat i en mer klar och framhävd diskant än vad du hittar hos headset utan spel i fokus. Ljudbilden går självklart att anpassa i Logitechs mjukvara, men direkt ur lådan är de främst anpassade för gaming.

Mjukvaror och tillbehör som skiljer

Till båda headseten ingår en ny, löstagbar mikrofon på 6 mm. Väljer du den mer påkostade modellen PRO X får du dessutom med mjukvaran Blue Vo!ce, vilken låter dig anpassa mikrofonen i detalj. I videon hittar du en jämförelse där vi testar med och utan mjukvaran aktiverad. Därtill ingår också surround-mjukvaran DTS Headphone X 2.0 om du väljer PRO X-modellen.

Utöver de medföljande mjukvaror skiljer sig de två modellerna också åt i vilka tillbehör som ingår. Till båda modellerna ingår en två meter lång hörlurskabel med volymkontroll och mute-knapp, en splitter, mikrofonen och en USB-DAC. Köper du PRO X får du dessutom en extra, kortare headsetkabel, en bärpåse och ett andra par kuddar - dessa klädda i tyg istället för i faux-lädret de medföljande är klädda i.

Beställ de nya headseten på knapparna nedan.