Video: Sennheiser GSP 670

Första trådlösa gamingheadsetet från Sennheiser

Från Sennheisers GSP-serie med gamingheadset kommer den allra första trådlösa modellen från tillverkaren. Konstruktionen är väldigt snarlik de tidigare alternativen. Huvudbandet är detsamma och låter dig justera till ett passande läge. Med nya GSP 670 kan du även ställa in trycket mot öronen, en trevlig funktion som gör att headsetet sitter bra på ännu fler huvuden än tidigare.

Subtil och robust design

Kåporna är robusta och bekväma, något som är seriens signum. Den här nya modellen har däremot tagit ett steg mot ett mer subtilt designspråk i svart och grått. Lite mindre gamer och mer mot det professionella hållet.

Du hittar multimedia-kontrollerna här på kåpan också. Dels det högkvalitativa hjulet som du justerar volymen och aktiverar headsetet med, men också ett scrollhjul som styr mikrofonen och en programmerbar knapp som går att förses med funktioner du själv ställer in.

På den andra kåpan hittar du en till knapp som låter dig para headsetet eller ta reda på den nuvarande batterinivån. Det är även här du hittar laddningsuttaget som har stöd för snabbladdning. Totalt har headsetet en aktiv tid på 20 timmar via Bluetooth och 16 med WiFi.

Bluetooth och USB

GSP 670 går att koppla till både Bluetooth och WiFi via USB-dongeln som följer med. USB är att föredra för att minska latensen så långt det går, men där det inte stöds finns Bluetooth för att täcka upp. De två alternativen går dessutom att användas samtidigt. Ett exempel kan vara att du kopplat in din telefon samtidigt som datorn för att kunna ta emot inkommande samtal, utan att behöva ta av sig headsetet. GSP 670 är då smart nog att prioritera samtalet och sedan snabbt byta tillbaka när du pratat klart.

Ljud i särklass

När det kommer till själva ljudet så visar GSP 670 verkligen framfötterna. Här har vi att göra med ett av de allra bästa trådlösa alternativen på marknaden i dagsläget, som når så högt som det gör genom hög detaljrikedom och klarhet i kombination med en varm bas. Snärtigheten ger också en extra dimension till explosioner och dylikt.

Se bara till att använda Sennheisers mjukvara för att kunna ställa in ljudet precis som du vill. Knappen vi nämnde tidigare kan med fördel användas för att snabbt skifta mellan ljudinställningarna, beroende på vad som passar bäst för stunden.