2019-09-27

Varjo VR exklusivt i Sverige hos Inet

VR-headset med samma upplösning som ögat

Den finska utvecklaren Varjo har tagit fram ett högkvalitativt VR-headset för professionellt bruk. Med en upplösning som matchar det mänskliga ögat klarar Varjo VR-1 av ett ersätta fysiska modeller med virtuella, utan att förlora detaljnivån. Inget annat headset på marknaden erbjuder den här kvalitén. Inet är den enda återförsäljaren i Sverige som samarbetar med Varjo, och kommer därför också vara exklusiva med headsetet i lager. Förutom försäljning erbjuds även support och vägledning.

VR-1 är framtaget för att tillfredsställa de krav som utvecklare ställer på dagens headsets. Främst är det industriell design och arkitektur, simulationer och träning, samt research som är huvudområdena för det här headsetet. Upplösningen som matchar det mänskliga ögat låter utvecklare på detaljnivå skapa inlevelsefulla upplevelser i verklighetstrogen kvalitet.

- “Vi är otroligt glada att kunna börja erbjuda lokal support och demonstrationer i en upplösning som matchar det mänskliga ögat tillsammans med våra premium partners i över 34 länder över Europa och Nordamerika” säger Miika Jokinen, Sales & Channel Development hos Varjo. Med stödet från våra lokala partners är vi fast beslutna att leverera ojämförbar expertis och lättillgänglig support för våra kunder som är sugna på att börja nyttja VR i flera olika marknadsområden.”

Handplockad återförsäljare

VR-1 levereras med integrerad eye tracking och fullständig kompatibilitet med ledande 3D-motorer och mjukvaruverktyg, inkluderat Unity, Unreal Engine, Autodesk VRED och Prepar3d.

Headsetet har tidigare endast varit tillgängligt för köp hos Varjo själva - men nu har tillverkaren handplockat Inet som återförsäljare med bästa möjliga support i åtanke. Detta för att låta företag få tillgång till, montera och implementera Varjo VR-1 utan svårigheter.

Djup kunskap om VR/XR var ett utsatt krav, vilket innebär att Inet och Varjo står redo att hjälpa företag komma igång med VR, korta ner utvecklingstiderna och effektivisera träning och research. Detta kommer leda till insparningar i både tid och kostnader.

Om Varjo:

Varjo Technologies Oy har sitt huvudkontor i Helsingfors och skapar världsledande hårdvara och mjukvara för VR, AR och XR. De kombinerar sömlöst den verkliga världen med den digitala i samma upplösning som det mänskliga ögat.