VIVE Cosmos är här

En smidigare VR-upplevelse

Det nya headsetet från HTC har suktats efter under en lång tid nu, men nu är det äntligen dags för release. HTC VIVE Cosmos expanderar VR-upplevelsen med högre upplösning, uppdaterade kontroller och ”inside-out-tracking” - en teknologi som tar bort de uppstoppade satelliterna ur ekvationen.

Enkelt att komma igång

Enkelheten är Cosmos främsta argument, och med inside-out behöver du bara koppla in ett fåtal kablar för att komma igång med ditt nya headset. Kombinera med en trådlös adapter (säljes separat) för en helt sladdfri upplevelse med VR, något som många användare har längtat efter sedan de första headseten släpptes på marknaden.

Specifikationer

I rena specifikationer erbjuder nya VIVE en kombinerad upplösning på 2880x1700 pixlar, 1440x1700 per öga, en uppdateringsfrekvens på 90Hz och en uppdaterad LCD-display med bättre färgåtergivning och minimerad screen-door-effekt.

Med screen-door menar man de synliga linjer som ibland uppstår mellan pixlar i VR, till följd av en upplösning som inte är nog hög.

Förbättrad design

Även designen på själva headsetet har uppdaterats. Det är nu möjligt att vinkla upp ”glasögonen” för att enkelt hoppa in och ut ur den virtuella verkligheten när du känner för det.

Kontrollerna har designats om med bättre trackning i åtanke. De sex kamerorna på headsetet följer kontrollerna i majoriteten av lägena de kan befinna sig i under användning. När det inte är möjligt används en gyro-sensor för att kompensera. Resultatet är HTCs mest följsamma kontroller hittills.

Förutom den utökade trackingen har du nu tillgång till en styrspak, en uppsättning knappar och två avtryckare på varje kontroll. Detta istället för den tidigare styrplattan och ensamma avtryckaren som tidigare var fallet.

Köp och få tillgång till spel i 12 månader

Om du är sugen på att ta steget upp till dagens uppdaterade VR med inside-out-tracking, högre upplösningar och bättre komfort är nya VIVE Cosmos ett alternativ som ger dig det mesta du kan önska.

Köper du ditt exemplar nu får du dessutom tillgång till speltjänsten Viveport Infinity i 12 månader. Här finns över 600 VR-spel du kan inviga ditt nya headset med. Se bara till att aktivera erbjudandet innan 25 oktober 2019. Du kan läsa mer om erbjudandet och köpa din HTC VIVE Cosmos genom knappen här nedanför.