NZXT uppdaterar H-serien

Nya stilrena chassin

Tillverkaren NZXT har gjort sig ett namn på att släppa stilrena chassin, som ändå levererar funktionalitet i kombination med den snygga designen. H-serien var ett populärt släpp från dem förra året - en samling datorlådor med modeller från formfaktorn ITX hela vägen upp till största E-ATX. Årets modeller har fått en rad uppdateringar, utöver en extra 10:a i namnet.

Vad är speciellt med i-modellerna

Först ut är ITX-modellen H210 och den med smart enhet försedda H210i. i-modellerna finns för alla alternativ i den här serien, och det unika med dessa är den inbyggda smartkontrollen som låter dig styra både fläktar och RGB-belysning via NZXT egna mjukvara. Du får även en medföljande RGB-strip med dessa modeller. Alla förutom H510 Elite kommer med två av dessa - Elite förses istället med två extra 140mm RGB-fläktar i fronten och får nöja sig med en RGB-strip.

ITX utan kompromisser

Tillbaka till H210. Minstingen må vara liten, men till skillnad från de flesta datorlådorna i den här klassen behöver du inte ge upp särskilt många av de fördelar som större chassin har. Det finns bland annat gott om utrymme för fläktar i fronten - så mycket att du även kan installera en AIO-kylare här. Maximal storlek för en sådan är 240mm, så ha det i åtanke om du trånar efter den här modellen.

Även när det kommer till grafikkort bör du titta lite extra på storleken. Chassit har två expansionsplatser, vilket räcker för tunnare modeller medan större kylarlösningar kommer stöta i och inte gå att installera.

Vidare så har glassidan uppdaterats från förra årets modell. Istället för fyra skruvar i varje kant sitter sidan nu fast med enbart en skruv på baksidan. Det ger ett renare utseende, samtidigt som det också är lättare att montera och plocka bort.

I/O-panelen har också uppgraderats med ett USB-C-uttag, något som vi alltid lägger till ett plus i kanten för. Alla modeller i serien har försetts med den här uppgraderingen.

H510 och Elite

Tar vi steget upp till H510 börjar skillnaderna stå ut lite mer jämfört med förra året. Liksom H210 används nu bara en skruv för att fästa glassidan, men den största förändringen är shrouden som tagit över hela den nedre delen av chassit.

Utrymmet för radiatorer i fronten utökas till 280mm, moderkort upp till ATX stöds och med de sju expansionsplatserna får du plats med i princip vilket grafikkort du vill. Här finns även plats för vertikala grafikkort, men du måste du köpa till en riser-kabel.

En av de mest intressanta modellerna i den här flocken är H510 Elite. Till skillnad från alla andra alternativ där framsidan är gjord i plåt får du här en glaspanel som ser väldigt trevlig ut i kombination med de medföljande RGB-fläktarna.

Största möjliga låda

Är du ute efter så mycket plats som möjligt är H710 modellen för dig. Här finns det stöd för så stora moderkort som E-ATX och lika många expansionsplatser som mellanmodellen. Designen efterliknar inte H510 som man kan tro. Istället är det snarare en uppskalad H210 vi har att göra med här, ingen shroud, en hållare för SSDs i botten och ventilation högst upp på fönstersidan.

Utrymme är förstås det huvudsakliga målet här, vilket förmodligen uppskattas av de som siktar på att bygga i det här monstret.