Female Legends i Jönköping

Läger med fokus på CS:GO

Under året har vi berättat om Female Legends, en e-sportsförening för tjejer, trans och icke-binära spelare, och deras arbete för att både träna och utbilda inom e-sport och allt runt omkring. Vi på Inet stödjer deras nuvarande projekt: Framtidens e-sport, där ett flertal läger hålls över hela Sverige för att ge tjejer en plats att spela, träna och prata om sina upplevelser - helt i linje med Female Legends utstakade mål.

Coachas av erfarna spelare

Den här gången styr de kosan mot Vätterns södra strand och staden Jönköping. Fokus ligger den här gången helt på det evigt populära Counter Strike: Global Offensive, där du kommer tävla och coachas av Female Legends erfarna coacher - ett utmärkt tillfälle att finslipa sina skills.

Träning och diskussion

Lägret går av stapeln nu till helgen 26-29 oktober på Scandic Elmia i den givna staden, och totalt finns det 40 platser för intresserade. Kostnaden är 200 kr för att få allt som ingår i lägret. Allt från mat, boende och resa, till lån av dator (en Taurus från oss på Inet). Tjejer mellan 13-26 år är välkomna, men var medveten om att du förväntas dela med dig av vad du varit med om på lägrets workshops och i diverse enkäter. Diskussionerna tar upp en minst lika stor del som spelandet.

Förutom coachningen på lägret kommer deltagarna också under fem veckor efter eventet att fortsätta tränas av Female Legends experter, antingen på distans eller på plats beroende på om man bor nära Stockholm eller inte.

Är du intresserad av att delta i något av Female Legends läger kan du anmäla ditt intresse på deras hemsida. Uppläggen kommer vara snarlika, med träning och diskussion i lika stor utsträckning.