Kobo med svensk text

Läsplattor i premiumklassen med nytt språk

Kobo har länge varit en tillverkare som tagit fram riktigt trevliga läsplattor i premiumsegmentet. Man har kunnat förvänta sig att de flesta formaten stöds och kan läsas på de bekväma, upplysta skärmarna. Kombinerat med den robusta byggkvalitén och de lättanvända menyerna gör det till en fröjd att nyttja Kobos produkter.

I samband med de två senaste modellerna kommer de nu ut med en praktiskt uppdatering för oss svenskar. Det finns nu nämligen fullt stöd för svenska menyer i alla av Kobos läsplattor - väldigt trevligt för dig som föredrar att navigera på det här språket.

Dock så finns det ännu inga svenska böcker i Kobos egna store. Men i och med stödet för andra vanliga format ska det inte vara något problem att föra över böcker från din samling eller andra återförsäljare tillsvidare.

Två nya modeller

De två nya läsplattorna som Kobo lanserar är uppgraderade versioner av Libra och den större varianten Forma. Modellerna har försetts med tunnare skärmkanter tillsammans med en större läpp på en av sidorna. Läppen förbättrar ergonomin och gör plattan mer naturlig att hålla i. Knapparna här ger dig också ett taktilt sätt att bläddra med, om du föredrar detta över touch-skärmen.

Den här skärmen har också förändrats en del jämfört med tidigare modeller. Formen har blivit mer kvadratisk och bidrar till den bekvämare formaktorn tillsammans med de andra uppgraderingarna.

Storlek är skillnaden

Skillnaden mellan de båda modellerna är att Libra kommer med en skärm på 7” och mindre storlek jämfört med storebror Forma. Med den får du 8” skärmyta, utan att för den delen förlora pixeltäthet. Både modellerna matchar nämligen på den här punkten, med 300 ppi.

Comfort Light Pro är ännu en uppgradering, här på belysningen i plattorna. Det ger ett skonsamt ljus som gör det möjligt att läsa under en längre tid utan någon vidare ansträngning. Trevligt i kombination med den längre batteritiden på två veckors aktiv lästid.

Oroa dig heller inte för vatten då modellerna är IPX8-klassade, vilket innebär upp till en timme under vatten på två meters djup.

Ett säkert val

Med Kobo får du alltså hållbarhet och bekvämlighet i ett paket, i allt från utformningen till läsupplevelsen. Är du ute efter en läsplatta kan vi varmt rekommendera dessa nya modeller, särskilt nu med den svenska uppdateringen som kanske skvallrar om framtida svenska böcker också.

Se bara till att lägga till ett dedikerat skal samtidigt. Du kommer förmodligen ta med dig läsplattan när du är på resande fot och det är aldrig kul att få skador i resväskan. Skalen fungerar också som praktiska stöd utöver själva skyddet.