Video: Surface Laptop 3 och Surface Pro 7

Uppdaterade modeller från Microsoft, för första gången med Ryzen.

På sitt senaste event avslöjade Microsoft en hel del nyheter i deras Surface-familj med produkter. Allt från hopfällbara surfplattor och mobiler till mer klassiska laptops. I den här videon tar vi en titt på de första produkterna härifrån som nått vårt lager, nämligen två nya laptops och två-i-ett-alternativet Surface Pro 7.

Nytt med dessa bärbara datorer är först och främst att en större modell har introducerats. Valet står nu mellan den tidigare 13”-modellen med uppdaterade komponenter, eller en ny variant med 15” skärm. Utformningen är snarlik i sitt stilrena utseende, men det är på insidan som skillnaderna märks.

Surface Laptop 3 13" - Svart färg med processorkraft

13-tummaren kommer med processor från Intels tionde generation, upp till Core i5. Tillsammans med i5 får du också integrerad grafikprestanda genom Iris+. Processorn kyls också passivt helt utan fläkt, vilket bidrar till den tysta upplevelsen många säkert eftersöker med Ultrabooks. Även arbetsminnet har uppgraderats till LPDDR4X vilket är både snabbare och mer effektivt.

Utformningsmässigt får du här valet mellan en svart modell och en i silver. Den svarta kommer med ett tangentbord i metall, medan den i silver ger dig möjligheten att få det i tygmaterialet Alcantara istället. Trevligt med valmöjligheter ifall du skulle föredra det ena eller det andra.

Surface Laptop 3 15" - Första Surface med Ryzen

Den nya modellen med 15”-skärm kommer uteslutande i silver, men är annars identiskt med 13-tummaren, frånsett storleken förstås.

På insidan hittar vi ännu en nyhet för Surface. Processorn kommer nämligen för första gången från AMD, i form av Ryzen 3580U. Det här är en APU med den integrerade grafiken Vega 9, vilket ger snäppet mer kraft för krävande kreativt arbete.

Kortfattat kan man se det som så: 13” ger bättre processorkraft medan 15” har mer att ge på grafikfronten.

Gemensamt för de båda storlekarna är Pixelsense-skärmen, som levererar hög DPI, touch och stöd för Surface Pen samt god färgåtergivning. Portarna på de båda modellerna är också identiska – med Surface Connect för fast charging, 3,5 mm för exempelvis hörlurar, USB-A och nyheten USB-C som fungerar till allt från laddning till skärmar och dockor.

Surface Pro 7 - 2-i-1 med kraft

Surface Pro 7 fortsätter på den utstakade vägen för 2-i-1 laptops. Nytt här är likt 13”-laptopen en processor från Intels tionde generation. Här kan du dock ta ett extra steg upp till i7, men både i5 och i7 kommer med den integrerade grafiken Iris+.

Även Pro 7 kan laddas via både USB-C och Surface Connect. I övrigt kan du ansluta Micro SD-kort, USB-A och 3,5 mm.

Trevligt för dig som uppgraderar från tidigare Surface Pro är att du kan använda samma Type Cover, alltså tangentbordet som kopplas in i botten på enheten. Ingen uppgradering krävs alltså på den här fronten, vilket bör underlätta om du går och funderar på att ta klivet uppåt.

Som synes finns det en del att välja mellan här. Är du ute efter kraftfulla Ultrabooks står valet mellan 13" där du får mer processorkraft i ett kompakt format, eller 15" där grafik står i fokus. Surface Pro 7 är i sin tur ett kraftfullt flexibelt alternativ för dig som behöver en laptop, surfplatta och ritplatta i ett.

Alla modeller finns i ett flertal olika utföranden. Så ta dig över till vår samlingssida för att välja och vraka bland dem alla.