Video: AOC 24G2U och 27G2U

Extremt prisvärda IPS-skärmar med grymma specifikationer

AOC är en tillverkare som i dagsläget tagit en stabil plats på marknaden med trevligare skärmar i många segment. Den här gången ska vi ta en titt på deras senaste släpp: två IPS-skärmar på 24 respektive 27 tum med Full HD-upplösning och 144 Hz uppdateringsfrekvens. Adaptiv synkronisering via AMD Freesync finns också att tillgå med dessa.

Med specifikationer som dessa kanske du tror att priset slår i taket, men så är inte fallet. Här har vi nämligen att göra med ordentliga prispressare till monitorer. Är du ute efter en ny spelskärm är det definitivt värt att ta en titt på dessa två.

Snabba med trevliga färger

IPS-paneler för med sig god färgåtergivning med bred betraktningsvinkel och nu för tiden är de även ordentligt snabba. Uppdateringsfrekvensen ligger alltså på 144 Hz, vilket möjliggör 144 fps som en maxgräns. Responstiden ligger på 1 ms, så dina knapptryck kommer registreras och visas på skärmen väldigt snabbt. Sammantaget leder det till en följsam upplevelse som ger gott om utrymme för ditt grafikkort att sträcka på benen.

Färgomfånget i dessa båda modellerna är ordentligt punchy redan vid första påslagningen. 8-bitars färgdjup är det som gäller, i form av 6+FRC. Detta i kombination med 126% sRGB och 108% Adobe RGB gör det möjligt för G2-serien att leverera verklighetstrogna färger.

Justerbar i alla led

Även bygget är gediget i dessa skärmar. Förutom de tunna skärmkanterna som låter displayen skina är även stativet av det trevliga slaget. Likt resten av bygget går stativet i en svart lågmäld design med lite röda detaljer. Fästet går att rotera åt höger och vänster för att hitta rätt vinkel. Vidare finns det ett dedikerat utrymme för kabeldragning och en skena som låter dig höja och sänka skärmen.

Med G2-serien kan skärmen både tiltas och ställas i pivot, alltså ett stående läge, vilket kan vara användbart för dig som sysslar med kreativt arbete.

Som du ser är båda skärmarna väldigt attraktiva i sin prisklass och kan erbjuda funktioner som till stor del varit exklusiva för de högre segmenten. Du kan ta en titt på dem genom knappen här nedanför.