Video: SteelSeries Arctis 1 Wireless

Trådlöst gamingheadset till PC och konsol

Det senaste headsetet från SteelSeries ställer in siktet på att fungera med så många olika produkter som möjligt. Arctis 1 Wireless kan nämligen användas till allt från datorn, Playstation 4 och Nintendo Switch - trådlöst.

Just Switch är särskilt kinkig med trådlösa hörlurar, då kontrollerna drar nytta av Bluetooth-uppkopplingen till konsolen. SteelSeries lösning på det här problemet är en liten dongel med USB-C. Den hänger inte och slänger i en kortare kabel, istället är det en kompakt avlång liten filur som sitter stadigt i konsolens uttag.

Behöver du koppla in dina hörlurar till något annat så följer det också med adaptrar för både vanlig USB och 3.5 mm hörlursuttag. Just 3.5 mm låter dig också koppla in hörlurarna i din Xbox One-kontroll, medan det är USB A som gäller för att använda Arctis 1 trådlöst till PS4. Det är också samma kabel du kopplar in när du spelar med din Switch i dockan.

Högtalarna drivs av samma drivrutiner som storebror Arctis 7, vilket ger den här modellen ordentligt bra ljud.

Stabil trådlös uppkoppling

Arctis 1 Wireless använder sig inte av Bluetooth för att koppla upp sig mot alla enheter. Istället behöver du alltid använda dongeln. Detta för dock med sig en hel del fördelar. Dels kommer headsetet koppla avsevärt mycket snabbare än om den skulle behöva söka efter en Bluetooth-signal. Sätt bara in dongeln så kommer du likt en faktisk kabel få fram ljudet direkt.

Fördröjningen som Bluetooth för med sig elimineras också här, vilket tar bort ett potentiellt störningselement i både spel och filmer.

Den trådlösa räckvidden är också imponerande. När vi testade lurarna kunde vi vandra iväg till andra rum utan att tappa uppkopplingen eller utsättas för sporadiska sprakningar.

Med batteritiden på 20+ timmar behöver du heller inte oroa dig för att lurarna ska slockna mitt i en hektisk match.

Bekväma med avskalat utseende

Detta gamingheadset går i en stilren svart nyans, och nöjer sig med det. Här får du ingen justerbar RGB-belysning eller andra blinkande LEDs. Fokus ligger istället på justerbarhet och bekvämlighet. Till skillnad från tidigare modeller kan du här till större grad anpassa lurarna efter ditt egna huvud för att hitta rätt läge. Det stålförstärkta huvudbandet gör dessutom Arctis 1 till ett robust alternativ som inte lär gå sönder i första taget.

Kåporna har i sin tur försetts med en bekväm sportmesh som är skonsam mot både huvud och öra.

ClearCast Mikrofonen är avtagbar och flexibel, vilket gör den enkel att justera till föredragen plats. Den använder sig också av brusdämpning för att ge ett så klart ljud som möjligt när du pratar.

SteelSeries Arctis 1 Wireless är som synes ett stabilt trådlöst headset som passar de flesta användningsområdena. Ett fullgott alternativ för dig som är ute efter ett prisvärt allround headset, eller dig som längtat efter trådlösa hörlurar till din Nintendo Switch.