CES 2020 – Skärmar från Acer

HDR, 4K, Ultra Wide och 55 tum är bara en del av nyheterna för dessa monster

Under årets CES i Las Vegas kom Acer ut i full galopp med ett gäng imponerande nya skärmar i Predator-serien. Som vanligt för Predator ligger fokus helt på gaming, men i år har de även kostat på sig lite extra kvalitet.

Det handlar om en tre modeller på 32, 37,5 respektiva 55” med höga upplösningar, snabb uppdateringsfrekvens och god färgåtergivning.

Acer Predator X32 – 4K HDR 1400 och 144 Hz

Denna renodlade gamingskärm har försetts med en G-Sync Ultimate-modul från Nvidia och klarar av att leverera en följsam spelupplevelse utan hack, och samtidigt visa upp en otrolig kontrast med en ljusstyrka på maximalt 1440 nits. Detta tillsammans med 1152 zoner med local dimming möjliggör också en helt annan typ av HDR än vad som tidigare funnits att tillgå på spelskärmar.

Kombinera detta med en upplösning på 4K, 10 bitars färgdjup, 144 Hz och en IPS panel så finns det inte mycket att sakna hos den här modellen. Ett spelmonster rätt och slätt.

Acer Predator X38 – Ultra Wide IPS med 175 Hz och HDR

Nya X38 är en ultrabred skärm på 38” med den skarpa upplösningen 3840x1600. Storleken i kombination med välvningen om 300R leder till en omslutande upplevelse där spelet fyller hela synfältet. Skärmen drar nytta av Nvidia G-Sync för att eliminera tears och stabilisera uppdateringsfrekvensen.

Med denna kan du också njuta av verklighetstrogen kontrast och kraftig ljusstyrka via HDR 400. Täckningsgraden vad gäller färg landar på 98% av DCI-P3-skalan.

X38 är också väldigt rapp. Med en maximal uppdateringsfrekvens på 175 Hz och 1 ms responstid grå till grå kommer upplevelsen vara ytterst responsiv.

Skärmen kommer också kunna vinklas och höjas för att passa för många olika spelares behov och bekvämlighet.

Acer Predator CG552K – 4K OLED anpassad för gaming

Sist ut är trions bjässe. Här har vi nästan att göra med en TV. Storleken på 55”, en upplösning på 4K med HDR och en OLED-panel brukar i regel vara exklusivt för det området. Men nu tar alltså Acer den här upplevelsen till datorer, och lägger samtidigt till de extra godsaker som gamers förväntar sig.

Bjässen levererar nämligen också en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, adaptiv synkronisering (G-Sync Compatible) och 0,5 ms responstid. Just synkroniseringen blir extra intressant för dig som sitter på en Xbox-konsol. Dessa har nämligen stöd för den här tekniken, som eliminerar tears och gör upplevelsen mer följsam. Gissningsvis så kommer även nästa generations konsoler att ha stöd för den här tekniken när de släpps senare i år Men det är ännu inte bekräftat.

Vidare kan du använda skärmens sensorer för att automatiskt slå på den när du närmar dig, eller anpassa ljusstyrkan efter rummet du använder den i. Adresserbara ljusslingor på baksidan låter dig dessutom skapa en stämningsfull belysning.

En skärm för dig som verkligen vill ha allt och även lite till.

Vill du se mer från CES 2020 rekommenderar vi att du följer oss på sociala medier, där vi lägger upp bilder, stories och filmer från eventet. Vi samlar även alla våra nyheter här på Inet.se. Du hittar dem genom knappen här nedanför.