CES 2020 – Lenovo

Lenovo kommer till årets CES med vikbara skärmar och slimmade laptops

Lenovo har intagit en stabil position på marknaden för gaminglaptops. En av de mest iögonfallande nya modellerna på årets CES var Legion Y740S. Just S pekar på att det är en slimmad modell vi har att göra med här, och med en tjocklek på 14,9 mm tillsammans med 1,9 kg i vikt krävs det inte mycket för att få med sig den här datorn.

Designen är snarlik tidigare Legion-modeller, förutom tunnheten förstås.

På insidan drivs datorn av 10:e generationens Intel Core-processorer, upp till den senaste i9-modellen. Det ger Y740S en hel del kraft att leka med. Något som dock kan komma som en överraskning är avsaknaden av ett dedikerat grafikkort. Istället för att rymma en Max-Q-variant eller liknande har Lenovo andra planer i form av Legion BoostStation.

Legion BoostStation

Det här är en extern box med plats för ett grafikkort som maximalt tar upp två expansionsplatser. Du kommer alltså kunna använda ett fullstort grafikkort till din Legion Y740S om du har behovet av det. Lådan innehåller även platser för NVMe SSDs, HDDs och SATA SSDs, tillsammans med ett förinstallerat nätaggregat med en effekt på 500W.

Legion BoostStation kommer både finnas i utföranden med eller utan förinstallerade grafikkort från antingen Nvidia eller AMD. Ett smidigt alternativ för dig som vill kunna uppgradera till ett nytt grafikkort i framtiden.

Thinkpad X1 Fold – 2 i 1 med vikbar OLED-skärm

Lenovo avslöjade också en flexibel liten pryl de är först ute med. Thinkpad X1 Fold är som namnet antyder en vikbar laptop slash surfplatta, vars skärm sträcker sig från topp till botten. Det handlar om en 13,3” stor OLED-skärm med ett 4:3 förhållande och en upplösning på 2048x1536.

På skärmens baksida hittar man ett tillhörande läderfodral. Detta fungera både som ett skydd, men även för att stödja skärmen när den fällts ut helt och hållet. Tillsammans med det medföljande tangentbordet med Bluetooth kan du nyttja X1 Fold som en portabel datorskärm. Tangentbordet kan även placeras på skärmens undre del i laptop-läget för att fungera just som en bärbar dator. Lägg till en penna i paketet så har du en ordentligt mångfacetterad skapelse som passar i de flesta lägena.

Specifikationsmässigt ska X1 Fold innehålla en Intel Processor, stöd för Wifi 6 och 5G, 11 timmars batteritid och två USB-C-portar.

Vill du se mer från CES 2020 rekommenderar vi att du följer oss på sociala medier, där vi lägger upp bilder, stories och filmer från eventet. Vi samlar även alla våra nyheter här på Inet.se. Du hittar dem genom knappen här nedanför.