CES 2020 – MSI

MSI satsar på HDR, Mini LED och bärbara skärmar

Creator 17 är i linje med namnet en laptop med skapande i åtanke. Dess största styrka är utan tvekan skärmen, som är lite av en världsnyhet. Med HDR 1000 lyser den nästan upp hela rummet, och klarar av att nå nivån som krävs för att visa upp en hög nivå av HDR genom styrkan på 1000 nits.

Bakom det hela ligger den nya tekniken Mini LED, extra små lampor som gör det möjligt att släcka och tända enskilda zoner av skärmen. Så kallad local dimming ger upphov till en djupare svärta, och därigenom även bättre kontrast.

I rena specs kan vi berätta att Creator 17 använder 240 local dimming-zoner och uppnår 100% av DCI-P3-skalan.

MSI har ännu inte gått ut med vilka komponenter datorn kommer använda, eller vilket lanseringsdatum den kommer få.

MSI Optix – Skärmar för olika behov

OPTIX MEG381CQR

Den här skärmen är ett riktigt monster. En Ultra Wide på 38”, utrustad med en IPS-panel och en välvd display med en upplösning på 3840x1600. Detta tillsammans med en extra liten OLED-skärm som kan visa upp diverse information från spel, komponenter och andra källor. Skärmen sitter i det nedre vänstra hörnet på panelen och du styr den via det klickbara scrollhjulet intill.

OPTIX MAG161 är världens just nu tunnaste portabla skärm med en tjocklek på ynka 5 mm. IPS panelen på 15,6” levererar Full HD-upplösning med en uppdateringsfrekvens på hela 240 Hz samt stöd för AMD FreeSync. Tillsammans med de två inbyggda högtalarna har du allt du behöver för att spela utan kompromisser närhelst du vill.

Vill du se mer från CES 2020 rekommenderar vi att du följer oss på sociala medier, där vi lägger upp bilder, stories och filmer från eventet. Vi samlar även alla våra nyheter här på Inet.se. Du hittar dem genom knappen här nedanför.