Video: Noblechairs Black Edition

Nya stolar i premiumsegmentet

noblechairs är en välbevandrad tillverkare av gamingstolar. Ofta lägger sig deras modeller i de övre segmenten med ett flertal lite lyxigare funktioner och en generell byggkvalitet av det vassare slaget. Den här gången tar vi en titt på deras nya serie med gamingstolar: noblechairs Black Edition - specifikt tre olika modeller.

Epic är en klassisk racingstol enligt de populära designspråket för gamingstolar. Sitsen är skålad och passar därför bättre för mindre personer i och med den snävare formen här.

Icon är en snäppet större stol som inte är lika skålad. Lite av ett allt-i-allo bland dessa tre, med en mer sofistikerad design och en passform som kommer passa de flesta användarna. Du kan se Icon som en blandning mellan en gaming- och en kontorsstol.

Den största varianten heter Hero. Denna är inte lika skålad, vilket ger en större sittyta och mer svängrum för benen. Ett alternativ för dig som antingen är lite större, eller föredrar att bresa på benen när du sitter i din stol.

Ergonomi

Alla de tre modellerna i serien har certifierats för användning under en hel arbetsdag, alltså 8 timmar i dagsläget. Stolarna är snarare kontorsstolar som har försetts med gamingfunktioner. Det innebär att det finns en hel del justeringsmöjligheter oavsett vilken modell du använder.

Armstöden kan justeras i fyra dimensioner. Det innebär uppåt, nedåt, åt sidorna och det går även att justera vinkeln och djupet på stöden.

Black Editions diton har dessutom försetts med metallknappar för justeringarna och stoppning på den övre delen av armstödet. Säkert ett plus för dig som inte uppskattar hårdare stöd.

Hållbarhet och material

Lite hårdare än normala gamingstolar. Det leder till bättre hållbarhet som ändå formar sig på ett bekvämt vis i längden

Mjuka nackkuddar med mycket stoppning som gör att de håller formen väl. De är klädda i ett velour-liknande material som är lika mjukt som det är skönt.

Hero-modellen har dessutom minnesskum vid nacken. En fördel för dig som föredrar att sitta utan en kudde i bakhuvudet.

Med Hero har du även möjligheten att ställa in stödet vid ländryggen. Du använder ratten vid sidan av stolen för att passa in formen till ett läge som passar just din hållning. Det ger större valmöjligheter och kanske även en bekvämare upplevelse än den traditionella svankkudden som är vanlig för gamingstolar.

Det nya med Black Edition

Den största nyheten för den här nya serien stolar är det hybridmaterial som de är gjorda i. Det handlar om en blandning av PU-läder och vinyl. Materialet har en unik känsla som går mot nappaläder-hållet, istället för den gummiaktiga känslan som PU-läder kan beskrivas att ha.

Förutom bekvämligheten så avvisar det här materialet vatten bra och ska kunna värja sig ännu bättre mot solljus och de blekningar som detta kan leda till. Även hållbarheten har förbättrats och den avvisande aspekten gör Black Editions stolar lättare att rengöra. De ska också andas bättre än PU-varianterna.

Slutligen har vi såklart namnet. Alla Black Edition-modeller går i en subtil design helt i svart med få utstickande element. noblechairs kostar bara på sig en liten logga i ryggstödet och en tryckt sådan lite högre upp.

Så för dig som är ute efter lite mer lågmälda stolar som är ytterst bekväma och justerbara är noblechairs nya modeller i Black Edition-serien värda att ta en titt på. Har du möjligheten kan du även komma in till våra butiker och testa på att sitta i dem för att hitta just den som passar för dina behov.