2020-02-25

Video: Huawei MateBook D

Premiumlaptops till instegspris

Huawei anländer till det nya decenniet med två nya högst imponerande laptops i instegssegmentet. Det kan man dock inte tro när man tar en första blick på Huawei Matebook D. Kvalitetskänslan är utöver det vanliga och formningen på aluminiumchassit påminner snarare om ett premiumalternativ.

Specifikationer

De två modellerna utgörs av ett alternativ med 14”-skärm och en större bärbar dator med 15,6”-skärm. Oavsett vilken av de båda du väljer kan du se fram emot en trevlig blandning mellan prestanda och bygge.

På insidan hittar vi en integrerad grafikdel från AMD, nämligen VEGA 8. Ett passande alternativ för lättare arbete och spel.

Processorn är också den från AMD. Ryzen 3500U kommer med 4 kärnor med 8 trådar, vilket tillsammans med 8 GB DDR4 RAM ger dig nog med prestanda för att möta de krav som en student eller slösurfare ställer på en laptop.

Bekväma funktioner

Det är tydligt att Huawei lagt en hel del krut på användarupplevelsen. Förutom byggkvalitén har de sett till att förse MateBook D-modellerna med en praktiskt powerknapp. Du kan nämligen starta datorn och logga in på din användare med ett enda knapptryck. Med den snabba NVMe SSDn tar det också bara några få sekunder innan du är igång.

Att ladda sin MateBook är också allmänt trevligt. Här behöver du inte bära omkring på en stor AC adapter. Istället använder dessa laptops något som mer liknar en mobilladdare. Kabeln är av typen USB-C till C, vilket vi alltid gillar här på Inet. Med denna kan du snabbladda din laptop upp till 50% på omkring 30 minuter.

Båda modellerna har försetts med IPS-skärmar med upplösning på 1080p. Det ger en skarp bild med god färgåtergivning.

Sköna att använda

Tangentbordet har låg travel, men ett distinkt tryck. Den större storleken på tangenterna med gott om utrymme mellan dem gör det bekvämt att skriva på och minskar risken för felskrivningar. Det är också i tangentbordet som webbkameran gömmer sig. Klicka bara fram den för att använda den och göm den sedan när du är färdig.

Pekplattan är i sin tur lagom stor med aningen grov yta, vilket ger en skön känsla vid användning.

Skillnader mellan modellerna

Förutom storleken finns det ett par andra aspekter som skiljer sig åt. Den större modellen kommer exempelvis med ett utrymme för extra lagring i form av en 2,5”-disk. Det innebär dock mindre plats för batteriet, som därför är större på den mindre modellen.

Den mindre modellen är också aningen tunnare. Men oavsett vilken av de båda du väljer kommer du kunna se fram emot en lika tunn som lätt bärbar dator. Huawei MateBook D nyttjar dessutom Windows Signature Edition, vilket är likställt med ingen onödig bloatware.

Huawei MateBook D är väldigt trevliga laptops för dig som letar efter något lätt och smidigt, utan att för den delen tömma plånboken. Passar utmärkt som surflaptop eller som tillhygge för studenten.

Fram till 8 mars 2020 får du ett presentkort värt 1000 kr på Inet när du köper någon av dessa två modeller.