2020-03-26

Video: Xtrfy K4

Prisvärda, mekaniska tangentbord med imponerande RGB

Xtrfy kompletterar deras populära serie med gamingmöss, M4, med ett gäng mekaniska tangentbord i samma stil. Passande nog har de döpt serien till K4, alltså K för Keyboard och M för Mouse. Vi har faktiskt redan tittat på mössen i både en nyhet och en video och du hittar båda av dem genom länken här.

Bygget

K4 är som synes på bilderna inte ett fullstort tangentbord. Formfaktorn är en så kallad TKL - vilket innebär att numpaden har tagits bort. Till skillnad från mindre 60%-tangentbord får du dock behålla funktionsraden med TKL-varianter, något som kan vara fördelaktigt för dig som spelar MMO eller andra spel med många keybindings.

Brytarna är av det röda slaget, från tillverkaren Kailh. Det handlar alltså om linjära nedslag utan motstånd. Optimalt för snabb respons i tävlingsinriktade spel. Brytarna är testade för 70 miljoner klick, så du behöver inte vara försiktig under de intensiva spelsessionerna.

Gamingfunktioner som Anti Ghosting och N-Key Rollover skyddar dig dessutom mot missade inputs, vilket annars kan uppstå när flera tangenter trycks ner samtidigt.

Mjuk känsla och jämn RGB

Tangenterna har smorts extra mycket, detta för att förhindra att den mjuka känslan försvinner efter en viss tids användande. Det kan leda till att tangenterna känns lite sega i början, men efter en kort tids användande ger de med sig.

Xtrfy K4 väger in på 1 kg, vilket är aningen mycket för ett TKL-tangentbord. Det gör dock skäl för sin vikt, med en hög byggkvalitet och en robust känsla. K4 är inte ett tangentbord som knakar i första taget.

Behållningen för tangentbordet är annars RGB-belysningen. Genom Doubleshot ABS-tangenterna kan den jämna och fina färgen lysa igenom och sprida sig på ett väldigt trevligt vis. Ta gärna en titt på videon här ovanför där Johan visar upp Xtrfy K4 i all dess prakt.

Styr allt genom tangentbordet

Något som skiljer Xtrfys möss och tangentbord från många andra tillverkare är avsaknaden av en dedikerad mjukvara. Det kommer med både fördelar och nackdelar. Tillbehören fungerar direkt när du kopplar in dem utan att du installerar ett enda program. Du styr RGB, media och inställningar genom olika knappkombinationer på tangentbordet.

Xtrfy K4 är ett väldigt prisvärt gamingtangentbord med trevlig RGB och hög byggkvalitet. Är du redan en ägare av den populära M4-musen kan vi varmt rekommendera att matcha med ett av dessa. Kombinationen ser verkligen bra ut, samtidigt som de båda också är riktigt bra gamingtillbehör i sig.

Du hittar både Xtrfy K4 och M4 här på Inet.