Video: ROG Strix Scope Deluxe TKL

Vi tar en titt på den nya, mindre modellen av ett populärt tangentbord

ASUS släpper en ny variant av det uppskattade tangentbordet ROG Strix Scope Deluxe. Det handlar om en minskning i storlek, ner till formfaktorn TKL. Det innebär att nummerknapparna tas bort, vilket leder till ett mindre brett tangentbord som tar upp en mindre del av skrivbordet.

Hög byggkvalitet med många möjligheter

Tangentbordet har genomgående hög byggkvalitet, inte minst underredet som är i borstad aluminium. Magnetiskt fäst i kroppen hittar vi det bekväma handlovsstödet, som är välstoppat med mjukt minnesskum och ett skinn av PU-läder.

Väljer du att plocka bort stödet får du istället en snygg RGB-strimma här. Det är upp till dig att välja vilken av de två du föredrar.

Annars har Strix Scope Deluxe full RGB, som självklart kan styras med ASUS mjukvara Aura Sync. Genom detta kan du synka tangentbordets belysning med dina andra produkter som har stöd för mjukvaran.

Du kan även byta mellan olika RGB-lägen via kortkommandon på tangentbordet.

Unikt för ROG hittar vi också den så kallade Stealth-knappen uppe i det högre hörnet. Denna stänger ner alla fönster och allt ljud från datorn, något som kan vara behändigt ibland.

Brytare och gamingfunktioner

Tangentbordets brytare är MX Red Silent. Det är linjära brytare som går tyst vid användning. Känslan är likt vanliga röda brytare med ett snabbt nedslag som passar bra för gaming. Du kommer kunna hamra frenetiskt på dessa utan att oroa dig för hållbarheten.

Givna gamingfunktioner som N-Key Rollover och Anti-Ghosting kommer inkluderade i Scope Deluxe TKL.

ASUS ROG Strix Scope Deluxe TKL MX Red Silent är fortfarande ett väldigt trevligt tangentbord för gamers, även i sitt nya TKL-utförande. Du hittar den och alla andra tangentbord i serien genom knappen här nedanför.