2020-04-03

Nya datorlådor från Kolink

Fem varianter för olika behov

Kolink är en tillverkare som gjort sig kända för robusta chassin med mycket krut för pengarna. Är du ute efter att bygga en kostnadseffektiv dator, som också har goda förutsättningar för RGB, är Kolink ett alternativ värt en titt.

Här tänkte vi ta en titt på några av deras senaste modeller av datorlådor - fem stycken närmare bestämt. Alla kommer i formfaktorn ATX, vilket innebär att de har plats för de flesta kombinationerna av komponenter. Men ta gärna hjälp av vår Datorbyggare om du skulle vara osäker.

Kolink Void RGB

Det här är den billigaste modellen av de fem, men det betyder inte att den inte levererar. Fronten är kanske den mest iögonfallande av dem alla. Den kommer nämligen med vad Kolink kallar för en Infinity-spegel, med adresserbar RGB. Du kan alltså själv styra vilka färger som ska visas här - i kombination med olika lägen.

En trevlig funktion är möjligheten att styra RGBn direkt genom en knapp på chassits I/O-panel. Du kan även koppla in belysningen direkt i moderkortet för att styra allt genom den dedikerade mjukvaran. Det här gäller för alla av Kolinks nya modeller som använder RGB.

Utöver detta levererar Void en rymlig låda med en sida i härdat glas. Trevligt för dig som vill visa upp dina komponenter, kanske även matcha RGB tillsammans med chassit.

PSU-skölden låter dig dölja kablarna på ett prydligt vis, vilket bidrar till stiligheten som datorlådan visar upp.

Kolink Quantum RGB

Precis som Void kommer Quantum med en läckert designad front. Här går en skåra i mesh ner längs med framsidan och precis som Void är RGBn som lyser igenom helt adresserbar.

Även här får du den praktiska PSU-skölden, tillsammans med gott om utrymme och en fläkt på 120 mm installerad i den bakre ändan av chassit. Fläkten kommer såklart även den med adresserbar RGB.

Kolink Tranquility

Den här modellen tar sikte på en lägre ljudnivå snarare än den RGB som var ett tydligt fokus för de tidigare två. Alla sidor har försetts med ljudisolering och hela datorlådan har fått en mer lågmäld, svart design utan några utstickande detaljer.

Tranquility kommer med två förinstallerade 120 mm fläktar, som även dem går i svart.

Är du ute efter ett praktiskt chassi som levererar en tyst upplevelse är det den här modellen som passar bäst av Kolinks alternativ.

Kolink Ethereal RGB

Ethereal tar plats mitt emellan de tidigare modellerna. Här får du den stilrena designen som Tranquility erbjuder, i kombination med den adresserbara RGBn och det härdade glaset från Void och Quantum. Fronten är gjord i plast, men utseendet påminner snarare om borstad aluminium. Det ger ett lyxigt intryck, vilket kombineras med en LED-strip med adresserbar RGB i fronten.

Med Ethereal tar du steget upp till en snäppet högre prisklass, men får i och med det en hel del lyx att njuta av. Bland annat anslutning för USB-C i fronten.

Kolink Refine RGB

Slutligen har vi Refine, en snäppet lyxigare modell av tidigare nämnda Ethereal. Tar du steget upp till den här modellen kan du se fram emot en front i borstad aluminium med en gunmetal-grå färg. RGB-strippen återfinns på samma ställe även här, likaså anslutningen för USB-C.

Chassit har stöd för moderkort upp till formfaktorn E-ATX och använder samma praktiska PSU-shroud som resten av Kolinks nya datorlådor.

Vilken av de fem modellerna som passar för just dig är något du själv måste avgöra. Vad eftersöker du i ett chassi? Tystnad, design, RGB eller kanske byggkvalitet? Välj det chassi som faller dig i smaken av de fem alternativen här från Kolink.