Video: Corsair A500 & iCUE RGB PRO XT

Nya kylare från välkänd tillverkare

Corsair släpper en hel del nya processorkylare, där bland annat en återkomst till luftkylare står för nyheterna.

Corsair A500 - Stor och flexibel luftkylare

A500, som den heter, är en rejäl pjäs med fokus på entusiaster. Till skillnad från större delen av tillverkarens arsenal har den här modellen inte någon RGB över huvud taget. I och med iCUE har en stor del av Corsairs nya produkter siktat på att dra nytta av mjukvaran till fullo med många inställningsmöjligheter för adresserbar belysning med färger.

Det är som sagt den första luftkylaren på länge från Corsair, och de siktar högt direkt. Fokus ligger på användarvänlighet och kylkapacitet. A500 har stöd för alla av dagens processorsocklar, förutom Threadripper som har en lite unik utformning och kräver dedikerade kylare.

Med ett TDP-värde på 250W kommer den här kylaren klara av i princip allt du ställer i dess väg, med utrymme för eventuell överklockning också.

Justerbara fläktar

A500s utmärkande funktion är annars fläktarna. Kylaren kommer utrustade med en ML120 fläkt på vardera sidan av den gigantiska samlingen kylflänsar. Det som är unikt för dessa fläktar är möjligheten att justera dem i höjdled, detta genom de dedikerade rälsarna som fläktarna vilar på. Genom detta kan du ge plats för större RAM-minnen under kylaren.

Tänk bara på att A500 är en relativt hög kylare till att börja med. Det kan bli svårt att höja fläktarna allt för mycket i vissa chassin.

Lätt att installera

Andra trevliga funktioner är möjligheten att plocka bort toppen för att enkelt skriva fast kylaren över processorn. Själva toppen kan se lite kopparaktig ut på produktbilderna, men är i själva verket mer åt det borstade aluminiumhållet i verkligheten.

Den kommer med förmonterad kylpasta, tillsammans med en tub av Corsairs premiumlösning XTM50 – ifall du själv vill applicera din kylpasta.

A500 är ett utmärkt alternativ för dig som är ute efter en lättmonterad kylare med hög kylkapacitet där allt är förberett åt en.

iCUE RGB PRO XT

Den andra nyheten är Corsairs nya serie med All-In-One-kylare. Serien har fått namnet iCUE RGB PRO XT och kommer med en hel del förbättringar jämfört med tidigare modeller.

Nytt här är bland annat det svarta pumphuvudet, som numer har 16 zoners RGB. Det ger fler möjligheter att skapa en snygg belysning med en egen personlig touch.

Själva pumpen är också ny. Den kommer likt Corsairs alternativ i Platinum-serien från CoolIT och erbjuder tystare och mer effektiv prestanda, jämfört med den tidigare varianten.

Fläktar som kan gå helt tyst

Fläktarna i XT-serien har försetts med ett större spann för RPM, alltså hur snabbt fläktarna snurrar. Det ger större flexibilitet när du ställer in din fläktkurva. Från 40 grader och nedåt kan du även ställa in att fläktarna ska sluta snurra. På så vis kan datorn gå väldigt tyst, så länge den inte utsätts för hårt arbete.

Dessa nya AIO-kylare passar till Intels och AMD:s socklar för deras konsumentprocessorer, samt Intels HEDT-socklar.

Tre storlekar finns att välja mellan:

  • H100i – 240mm
  • H115i – 280mm
  • H150i – 360mm

Vare sig du väljer luft eller vatten kommer du få en kylare som klarar av dagens mest krävande processorer utan problem. Vad som kommer passa bäst för dig är en smakfråga. Föredrar du enkelheten och justerbarheten i A500, eller RGBn och tystnaden från PRO XT-serien? Kontentan är i alla fall att Corsair tagit fram ett utbud med gott om högkvalitativa alternativ.