2020-04-06

Video: Logitech Ergonomi

Ergonomiska tillbehör för datorer

I den här videon tar vi en titt på Logitechs utbud av ergonomiska tillbehör. Det handlar både om tangentbord och möss, här i form av K860 Ergo Wireless, MX Vertical och MX Ergo.

K860 Ergo Wireless

Det här tangentbordet är ett böjt sådant där mitten har höjts upp i en båge. Detta får dina händer att inta en mer naturlig position som är mer skonsam mot underarmarna. Genom det väl tilltagna handlovsstödet kan du dessutom höja på baken av tangentbordet för att armarna ska inta en fallande position. Det är inte något som passar för alla, men som gör stor skillnad för dem det hjälper.

Brytarna är tysta men distinkta och batteritiden är imponerande. Upp till 2 års användning är vad som lovas innan batteriet behöver laddas.

Du kopplar upp K860 via antingen 2.4 GHz eller Bluetooth.

Använd med flera enheter samtidigt

Skiftar du ofta mellan PC och Mac kan du snabbt och smidigt byta över genom en dedikerad knapp på tangentbordet. Utöver detta finns även tre dedikerade knappar du kan använda för att skifta mellan tre olika enheter.

Alla av dessa tillbehör har också stöd för Logitech Flow. Det är en teknik som låter dig skifta enheter genom att bara dra muspekaren över till den andra enheten, som du gör när du använder flera olika skärmar.

Funktionen kräver dock en ergonomisk mus från Logitech, då tangentborden inte kan dra nytta av Flow på egen hand.

MX Vertical

Den särskilda designen på Logitech MX Vertical låter din handled vila i en 57°-vinkel när du använder den. På så vis så minskar trycket på handleden, medan tummen kan luta mot det dedikerade tumstödet. Ledande ergonomer har testat komforten och det naturliga greppet, för att det ska passa så många olika typer av händer som det bara går. Den optiska läsaren ger större träffsäkerhet i dina rörelser så att din hand kan arbeta mer effektivt.

Musen har stöd för både 2.4 GHz och Bluetooth, samt Logitech Flow.

MX Ergo

Den här musen är till för dig som vill styra utan att röra på armen. Du använder kulan med tummen eller pekfingret för att styra muspekaren. Ergo går att använda i två olika lägen: Det vanliga läget och med en lutning på 20°, beroende på vad som känns bäst för dig.

Som de andra tillbehören kan du koppla upp musen trådlöst till flera enheter samtidigt via antingen 2.4 GHz eller Bluetooth. Stöd för Flow finns även det.

Logitech erbjuder ett brett sortiment av ergonomiska tillbehör som passar olika behov. Du kan se allt de har att erbjuda på den här fronten genom knappen här nedanför.